neděle 14. prosince 2014

Den čtrnáctý


Včera utrpěl Severus menší šok, tak mu snad v dnešní den bude dopřána trocha klidu ☺

Dárečky má dnes na svědomí Nadin



Veškerá práva ohledně tématu HP náleží J.K.Rowling, za vše ostatní je odpovědná má mysl v těsné spolupráci s mou fantazií. Píšu pro zábavu, čtenářky a ne pro zisk. Bez souhlasu autorky platí zákaz kopírování textu.



Severus vytvořen pomocí ChibiMaker, křídla a dárečky staženy z openclipart.

14.12.

Severus Snape patřil mezi milovníky knih. Dokázal ocenit zdařilou vazbu stejně jako kvalitní obsah. V jeho sbírce byste našly kousky staré několik stovek let, stejně jako horké novinky z Krucánků a kaňourů. Ačkoliv si Hermiona a Hagrid mysleli, že právě tento vázaný předmět by našemu profesorovi vůbec neudělal radost, protože už jich má dostatek, nemohli se více mýlit. Vůně nových knih byla pro Severuse drogou, jakož i aroma těch starých. Co některým lidem připomínalo ztuchlotinu a zašlý hnus, představovalo pro Snapea parfém vzácnější než ten nejdražší kousek od mudlovského Diora. Dnes měl za sebou čtrnáctý den v maratonu darů a právě dnes necítil jediný náznak znechucení, nenávisti, zlosti či frustrace ze skutečnosti, že stále neodhalil původce jeho každodenního rozčarování.

Prsty nezvykle něžně přejel po hladké černé kůži, ukazováčkem kopíroval zlatě vyražený ornament lemující okraj vzácného kousku. S posvátnou úctou knihu otevřel, zhluboka se nadechl a pohladil stranu, na které černým inkoustem v krasopisném provedení stálo: Aureolus Theosphrastus Bombastus von Hohenheim, Podrobná studie kovů vzácných. Skoro pět set let starý skvost, kterého se dochovaly jen tři kusy. U daru nebyl žádný lístek, takže Severus nemohl vyjádřit svůj hluboký obdiv, vděk a uznání dárci, ale snad bude stačit, se k tomuto výtisku bude chovat s opatrností sobě vlastní.

Kniha nebyla v balíčku sama. Společně s ní přišly ještě další dva kusy snad stejně vzácné a drahé jako první zmíněný. Dílo čítající 999 stran vonělo magií, sírou a starým pergamenem. Zdrsněná kůže chránící hustě popsané strany před újmou působila Severusovi stejnou slast, jako kdyby hladil tělo nahé ženy. Dokonalost okamžiku kazil pouze fakt, že prvních pět stran bylo lehce ohořelých. Nic to však neměnilo na skutečnosti, že profesor lektvarů už se nemohl dočkat, až se bude moci začíst do Lexikonu magie od alchymisty, astronoma, matematika, astrologa a okultisty Johna Dee, který byl znám jako nepřítel Nicolase Flammela a rádce královny Alžběty I.

Dle hesla do třetice všeho dobrého se Severus neubránil úsměvu, když jeho oči spočinuly na poslední vzácnosti, kterou je možné spatřit jen jednou za život. Osobní deník Edwarda Kellyho. Už se těšil, až se se sklenkou vína (nebo whiskey) natáhne na pohovce a při světle svíček se začte do krkolomného rukopisu známého alchymisty. Nic na světě mu neznělo lákavěji.

4 komentáře:

  1. Mami: Vďaka aj za malé radosti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně... člověku stačí málo, aby měl radost... tak by to mělo být.

      Vymazat
  2. Nevím jestli sem ještě chodíš ale je to hrozně fajn. Moc se mi líbí ten nápad s dárečky pro Severuse.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, blog je stále aktivní, jen teď hrají prim recenze - neříkám, kdykoli běží v televizi HP, mám jemné šimrání zase něco napsat, ale nedostatek času je mrcha. Moc díky :)

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)