úterý 9. prosince 2014

Den devátý


Právě tu přistála špionská sovička s dalším listem profesorova deníku, nikdy nevíme, který den může být náš poslední (protože pomsta nás zajisté nemine, respektive mne coby autora těchto stránek), a proto se s vámi o něj ještě zatepla podělím 

Dnešní věnování za nápad patří Wixie a Claire

Veškerá práva ohledně tématu HP náleží J.K.Rowling, za vše ostatní je odpovědná má mysl v těsné spolupráci s mou fantazií. Píšu pro zábavu, čtenářky a ne pro zisk. Bez souhlasu autorky platí zákaz kopírování textu.

Severus vytvořen pomocí ChibiMaker, křídla a dárečky staženy z openclipart.


9.12.

Začínám nabývat dojmu, že si ze mě někdo dělá dobrý den! Na devadesát devět procent jsem se stal obětí nějakého nejapného žertu, ale až najdu viníka, žádný temný kout pro něj nebude dostatečně temný! Jak si mám jinak vysvětlit dárkovou smršť, kterou jsem již devátý den sužován? A dnes se k tomu navíc přidala i velmi obscénní záležitost, čímž celá věc dosáhla naprostého vrcholu… drzostí!

Kancelářská sešívačka, kterou jsem nalezl se svým jménem a krátkým vzkazem u profesorského stolu ve Velké síni, byla jen malou předehrou. Příšerný rukopis mě ujišťoval, že pro tento mudlovský výmysl zajisté najdu uplatnění, neboť jsem dnes a denně zavalen kupou pergamenů, za což si můžu sám, protože zadávám tak dlouhé a zbitečné eseje. Ta hrubka přímo bila do očí, ale autor se nepodepsal, takže nemohu vrátit list s opravou, což by mi notně zvedlo náladu…

Večer jsem zjistil, že budu patrně nucen zvýšit ochranná kouzla před svou soukromou komnatou a zjevně je rozšířit i na část chodby. Před dveřmi na mě čekal balíček, malý, úsporně zabalený v tmavě šedém balicím papíře, bez příkras, beze stuh a jiného otravného pozlátka a pod dveřmi někdo podstrčil obálku, což je naprosto nepřípustné! Text přiloženého dopisu napovídal, že vše má na svědomí jedna a tatáž osoba, které bych nepřál, aby se mi v následujících dnech dostala do rukou!

Začnu balíčkem, který obsahoval sadu pánské vlasové kosmetiky, vše v elegantní černé barvě s názvem: Mr. Perfect. Vůbec netuším, k čemu bych měl použít vláknitý krém s pružnou fixací, zhušťující šampon, odmašťující sérum, jíl pro matný efekt, tvarující vosk a osvěžující sprej. Chorý mozek, který přišel s tímto nápadem, všemu nasadil korunu následujícím textem:

Drahý pane profesore,

jako Vaše dlouholetá studentka se už déle nemohu dívat na zoufale chybějící ženskou ruku ve Vašem životě. Proto si, jako první krok, dovoluji poslat sadu pečující vlasové kosmetiky sestavenou speciálně pro Vaši osobu a Vaše vlasy. Zoufale totiž potřebují, aby se jim někdo věnoval. Já jen doufám, že jiné části Vašeho těla nejsou takto zanedbané. Svět bude hned veselejší, když budete krásně vonět a co Vy víte, třeba se na Vás usměje štěstí a konečně už nebudete sám.

S úctou Vaše tajná obdivovatelka


Následoval otisk rtů v naprosto děsivém růžovém odstínu. Merlin chraň, abych začal dostávat dary a vzkazy podobného ražení. Seznámit se skutečně netoužím!

4 komentáře:

  1. Temný kout který nebude dostatečně temný :-D :-D to je zas jednou perfektní hláška!!! :-D takový kout bych si chtěla najít třeba v Craine, Poole & Schmidt, ale to jsem zase jinde :-D Pěkné čtivo! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D občas se mi zadaří nějaký ten slovní obrat, který by byl hodný zaznamenání či opakovaného použití! Temný v Craine, Poole a Schmidtová? Hele, klidně i normální, je tam taková kupa cvoků, že se tam jeden nebo dva navíc hravě ztratí. Denny Crane!

      Vymazat
  2. Mami: nuž, bolo by lepšie, keby ani neprišiel na to kto je to :-) viem si predstaviť čo všetko by mohlo dotyčnú postihnúť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se obávám, že on je mistr a mistr když si vezme něco do hlavy, tak nedá pokoj, dokud viníky nepotrestá :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)