pátek 12. prosince 2014

Den dvanáctý


Kdo si na Severuse políčí tentokrát? Za tip na dárek děkuji Nadin

Veškerá práva ohledně tématu HP náleží J.K.Rowling, za vše ostatní je odpovědná má mysl v těsné spolupráci s mou fantazií. Píšu pro zábavu, čtenářky a ne pro zisk. Bez souhlasu autorky platí zákaz kopírování textu.

Severus vytvořen pomocí ChibiMaker, křídla a dárečky staženy z openclipart.


12. 12.

I dnes to vezmeme odjinud, aby si Severus Snape odpočinul a také proto, že z naprosto neznámého důvodu někdo ruší má kouzla a ne a ne dohlédnout do Bradavic. Doufám v brzké obnovení spojení a mezitím nám dnešní společník prozradí, jak naprostou náhodou narazil na dárek číslo dva. Prvním byl celý karton Sedmihradské korunní whiskey. Pokud se ptáte, kde se vzal dnešní příspěvek, respektive jeho náplň, pak vězte, že je to tajné a mé zdroje musí zůstat skryty, čistě z opatrnosti a v rámci přežití, kdyby došlo k odhalení.

Stála ve výloze, jakoby tam na něj čekala celou věčnost. Stvořená přímo pro jediného myslitelného člověka. Hned, jak ji uviděl, bylo mu jasné, že ji koupí a nenechá si ji pro sebe. Ideální dárek. Stejně originální a jedinečný jako ten, komu měl sloužit.

Štíhlá, vysoká, elegantní, s ostrými, ale i oblými rysy. Ztělesňovala naprostou dokonalost. Zatoužil sundat si rukavici a rukou přejet po jejím povrchu. Byl by zajisté chladný, hrubý i hladký zároveň. Určitě je těžká a až se naplní po okraj, bude dokonale pod světlem svíček házet zlaté odlesky.

Záměrně se nedíval na cenovku, nezáleželo mu na penězích. Trochu zalitoval, že první dar už odeslal, tvořily by skvostný set. Ale konec úvah a přemítání. Rázně vešel do obchodu a k jedinečné broušené karafě na whiskey přikoupil i dvě sklenky. Pochyboval, že by Severus pořádal dýchánky pro více osob, takže větší počet ztrácel smysl.


Vše nechal pečlivě zabalit, připojit kartičku s krátkým vzkazem: DOUFÁM, ŽE JI POKŘTÍME SPOLEČNĚ… LM.  A tím považoval celou věc za uzavřenou. Malfoy nikde neplýtvá slovy a bylo mu jasné, že Snape si nepotrpí na teatrální gesta. Ani Lucius netušil, proč letos pociťoval nutkání věnovat bývalému Smrtijedovi vánoční dárek. Snad proto, že díky němu neskončil v Azkabanu? Nebo to byla známka stárnutí a nastupující senility? Měl by zavolat rodinného lékouzelníka, čistě pro jistotu a klid duše. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)