pondělí 1. prosince 2014

Den první


Je to tady. Nevyhnutelné se stalo skutkem a dnes startuje adventní povídka, v pořadí má třetí, budeme se tedy držet hesla: Do třetice všeho dobrého? Pevně v to věřím!

Úvodní seznámení s tématem adventu 2014 najdete zde. Já tímto děkuji ještě jednou Claire za betaci, rady a porady a začínáme!

Velký dík a věnování patří dvěma čtenářkám, které stojí za dnešními dary: Sevia a Claire




Veškerá práva ohledně tématu HP náleží J.K.Rowling, za vše ostatní je odpovědná má mysl v těsné spolupráci s mou fantazií. Píšu pro zábavu, čtenářky a ne pro zisk. Bez souhlasu autorky platí zákaz kopírování textu.


Severus vytvořen pomocí ChibiMaker, křídla a dárečky staženy z openclipart.

Ráno ho probudila vůně čerstvé kávy. Bylo tu pondělí. Prvního prosince. Výuku měl až od druhé hodiny, přesto vstal v ten samý čas, jako kdyby začínal první hodinou. Winky byla přesná jako hodinky. Ještě v pyžamu vešel do pracovny a na jeho stole stál tác s jeho oblíbeným hrnkem, ještě se z něj kouřilo, a dva pocukrované koblihy. Pondělí… takže s jahodovou náplní. Vzal si šálek a přivoněl. Balzám na jeho nervy. Otočil se, aby se opřel o stůl a v klidu si vestoje vychutnal snídani, jeho pohled zavadil o malý balíček před krbem.

„Čert vem letaxovou poštu,“ zaklel nahlas. Žhavá novinka z dílny ministerstva, místo sov se pošta posílá letaxovou sítí. Obavy z bezpečnosti krylo ministerstvo prohlášením o vylepšených diagnostických kouzlech, čemuž někdo Severusova ražení jen stěží uvěřil. Sáhl pro hůlku a použil svá vlastní kouzla. Když shledal, že balíček je v pořádku, ještě chvíli se na něj díval a řešil dilema, zda ho rozbalit nebo bez otevření vrátit odesílateli. Žádnou zásilku nečekal a neznal jediný důvod, proč by mu měl někdo něco posílat.

Věřte tomu nebo ne, ale i Severus Snape je zvědavý, takže neodolal. Dosnídal, a potom roztrhal hnědý balicí papír. Vypadly na něj dvě obálky a černorůžová hrůza. Slovy se nedá zachytit, jak to bylo ošklivé. Severus měl černou rád, to bez diskuse, ale… Představte si černý, ručně pletený svetr s růžovými psychedelickými ornamenty. Byly vypletené tou nejkřiklavější růžovou, jakou svět znal. Jakoby to nestačilo, vlna na dotek nepředstavitelně kousala.

S narůstajícími obavami otevřel první z obálek, vypadly na něj dvě vstupenky na koncert Kruvalských pištců. Rozhodně to bylo lepší než první předmět, ale stále netušil, co to má, u Salazarových vrzajících kolen, znamenat. Doufal, že druhá obálka mu záhadu objasní. Rozlomil pečeť, vyndal list a začal číst.

Stálo tam:

Drahý profesore Snape,

blížící se vánoční svátky mne inspirovaly k tomu, abych pro Vás připravila několik malých darů. Tedy ne několik, ale dva. Snad Vás neurazí a alespoň jedním z nich se trefím do Vašeho vkusu. Byl jste vždy mým oblíbeným profesorem a svým způsobem Vám za mnohé vděčím.

Vím, že je teprve prvního prosince. Říkala jsem si, že Vám určitě chodí spousta darů a přání, a proto jsem chtěla být mezi prvními a kdy jindy tedy poslat balíček, než na prvního prosince ráno.

Přeji Vám příjemné prožití těchto svátků a doufám, že jednou budete učit mé děti stejně přísně, jako mne.

S upřímným pozdravem

C. S.

I kdyby nakrásně chtěl, nemohl znát jména všech svých studentů a studentek, proto mu iniciály nic neřekly. Upřímně zalitoval, že na balíku není zpáteční adresa, protože teď musel najít jiný způsob, jak se důstojně zbavit kousavého svetru. Lístky budou jednoduché a dokonce přijdou vhod. S jejich pomocí vyřeší otázku vánočního daru pro Sibyllu! Jaká škoda, že Albus nežije, protože ten svetr by byl skvělá pomsta! Nevadí, v nejhorším případě ho dá Filchovi pro paní Norrisovou do pelechu. Doufal, že nebude víc šílených bývalých studentů, kteří ucítí nutkání podobného ražení. Nerad by každé ráno prověřoval a rozbaloval další a další skvosty.


Chudák Severus nemohl tušit, že to ve skutečnosti byl pouhý začátek… na shledanou zítra, pane profesore!

10 komentářů:

  1. Dobrý začátek, kousavý svetr pro "kousavého" profesora. Moc díky a už se těším na další pokračování. Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tos napsala krásně, díky za komentík a u dalšího dílku s těším na viděnou.

      Vymazat
  2. Hohó! Takže Severus má Santu! Vlastně hodně moc Santů. Ale tedy splést si dáreček s oběžníkem z Ministerstva? No, taky v tom mohl být utrejch, že? Krásné! Bavila jsem se po cestě domů (vlakem).;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, že má soukromé Santíky, vždyť jsem to avizovala, i u tebe byla reklama :D to jsem ráda, že ses bavila, když počasí moc zábavné není, zvlášť pro cestující vlaky :)

      Vymazat
    2. No, nemysli si, že mám takovou sklerózu. Ovšem člověk může dělat překvapenýho, no ne? ;-)

      Vymazat
  3. Mami: psycho sveter v čierno-rúžovej? Br aj na mňa by to bolo veľa.

    OdpovědětVymazat
  4. Joj, tak první dáreček je povedený - ačkoliv evidentně putovní a poletí kamsi dál. :-D
    A víc šílených bývalých studentů? Ale ovšem že ano, pane profesore. Co bychom pro vás neudělali, že? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikdy si nedostala "putovní" dáreček? Já pár ano... a vlastně je to i vtipný, protože tím, že ho můžeš někomu dát, si vlastně uděláš radost... nebo (jako v Severusově případě) je to úleva a ušetří ti to práci :D Samozřejmě, pro profesora v černém cokoli! :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)