úterý 16. prosince 2014

Den šestnáctý


Neuvěříte tomu, co se dnes Severusovi stane! ☺
Může za to... a tak koukám, že za to můžu já, pardon, pane profesore


Veškerá práva ohledně tématu HP náleží J.K.Rowling, za vše ostatní je odpovědná má mysl v těsné spolupráci s mou fantazií. Píšu pro zábavu, čtenářky a ne pro zisk. Bez souhlasu autorky platí zákaz kopírování textu.

Severus vytvořen pomocí ChibiMaker, křídla a dárečky staženy z openclipart.

16.12.

Severus si užíval volný večer po relativně průměrném dni. Oskar se mu otřela o nohy a bez varování skočila do klína. Podrbal ji za ušima a chtěl se vrátit k rozečtené knize, oheň v krbu však ztmavl a zlověstně zapraskal. Jeden za druhým z něj začali vybíhat maličcí Santa Clausové a drobnými hlásky zpívali:

Dashing through the snow

In a one-horse open sleigh
Over the fields we go
Laughing all the way
Bells on Bobs tail ring
Making spirits bright
What fun it is to ride and sing
A sleighing song tonight


Tančili, křepčili, poskakovali. Severus je znechuceně jednoduchým mávnutím hůlky zmrazil. V té chvíli vyskočilo z plamenů sobí spřežení se sáněmi a dalším rudě oděným dědulou, který v textu zlomyslně pokračoval. Snape zopakoval to zdánlivě prosté máchnutí v naději, že té vlezlé melodii učiní přítrž. Napětí v jeho tváři znatelně stouplo, když ze zelených plamenů vytryskl modročerveně blikající vánoční řetěz. Vlnil se vzduchem v rytmu notoricky známé koledy a přiváděl profesora na hranici příčetnosti. Posledním důrazným gestem a vyslovením tiché inkantace vše proměnil v prach! Sebral maličký papírek, který zůstal nesežehnut vprostřed hromádky šedého popela. Stálo na něm:

Posílám svému nejoblíbenějšímu profesorovi trochu té pověstné vánoční nálady, Walter C.

Severus toho měl akorát dost, ať si všichni strčí sváteční náladu za klobouk. On bude mít takovou, jakou sám bude chtít a rozhodně nestrpí, aby mu někdo říkal, jak se má nebo nemá cítit. Měl výbornou paměť na jména a za celou dobu, co učil, připadal v úvahu pouze jeden jediný Walter C. Úsměv, který právě Severus nasadil, by nahnal hrůzu i těm nejotrlejším. Nebyl nejmenší problém změnit popel do původní podoby. Dalším kouzlem Severus zařídil, že píseň bude znít tak falešně, jak si jen byl schopen představit, a navíc nepůjde zrušit jakýmkoli způsobem následujících 24 hodin. Jako bonus, při každém takovém pokusu se zvýší hlasitost zpěvu. Odeslal zásilku a dokonale spokojen sám se sebou usoudil, že nastal nejvyšší čas zamířit do postele. Cestou do koupelny sám sebe přistihl, jak si brouká:

Jingle bells

Jingle bells
Jingle all the way!
Oh what fun it is to ride
In One-horse open sleigh



Svět se definitivně zbláznil!


A my si můžeme zanotovat též:


2 komentáře:

  1. Mami: mne tiež už začína ten pred/vianočný ošial na nervy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že mě ten humbuk kolem svátků nechává chladnou... vloni mě rozčílili kolekce na pultech už v srpnu. Letos mi to bylo jedno. Lidi by občas potřebovali podobný trest jako Walter C, aby si uvědomili, o čem svátky jsou :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)