neděle 15. února 2015

Poslední případ: kapitola sedmá


Bude se konat slibovaná rekonvalescence v Paříži? A věříte tomu, že se to tentokrát obejde bez komplikací? Vážně?

PS: seriál v současné době běží na tv Nova - každé pondělí a úterý po 22té hodině. Varuji vás, je to na vlastní nebezpečí, překladatele bych pověsila za nohy do průvanu a udělila mu doživotní zákaz práce! To, co předvádí, je urážka dobrého vkusu a zdravého rozumu. Ve kterém světě  s "ee" čte jako "ej"? Kdo z vás z hlavy ví, co znamená v češtině slovo konsierž? Nehledě na skutečnost, že to ani české slovo není! A to jsem, moji milí, vydržela jen 15 minut. Víc by mě stálo život. A proč slovo Wujing vyslovovat tak, jak se správně čte v originální verzi "vužink", když to můžeme vyslovovat "vuťink" (ten háček nad t jsem si nemohla odpustit, pardon, má to zdůraznit změkčilost, která mě píchla v uších). Díky za partičku z neXtWeek.cz a jejich výbornou práci, kterou na titulcích odvádějí!  



Prohlášení: Povídka vychází z událostí v první řadě. Nebere v úvahu žádné skutečnosti ani teorie, které budou rozvíjeny v řadě druhé, případně v řadách dalších. Všechny postavy, které k  datu 30.8.2014 figurovali v seriálu The Blacklist stanice NBC, náleží jejím tvůrcům. Všechny přidané jsou smyšlené. Fan fikce nevznikla za účelem zisku. Píšu pro sebe, pro své čtenářky a pro zábavu.


***7***

Když si myslíte, že je všechno dokonalé a zalité sluncem, měli byste si také uvědomit, že nic netrvá věčně.

Tři měsíce v Paříži utekly jako voda. Romantické večeře při svíčkách, probouzení v Redově náruči, objevování památek, muzeí, skrytých zákoutí velkoměsta, maličkých obchůdků, skrývajících ty nejluxusnější záležitosti od voňavých baget, přes vybrané rybí speciality, po belgické pralinky a exkluzivní vína. A samozřejmě nesmíme opomenout, že Paříž je město módy. Elizabeth si nikdy nepotrpěla na módní výstřelky, ale Raymond věděl, čím jí udělat radost. Švýcarské hodinky, černá kožená kabelka hodící se prakticky k čemukoli, nejvyhlášenější francouzská kosmetika, lehký a decentní parfém a samozřejmě… spodní prádlo… krajkové, jemné, elegantní a velmi, velmi sexy. Red se bezpochyby vyznal. Proto nebylo divu, že sem tam Lizzie píchla žárlivost. Netýkala se konkrétní ženy a bylo to naprosto nesmyslné, jenže se tomu nedalo zabránit. Ať se snažíte sebevíc, v určitých chvílích útočí ve vaší mysli otázky, pochybnosti, úvahy a touha se zeptat: „Kolik žen jsi přede mnou měl?“

Chraň vás Bůh vyslovit tuto otázku nahlas, protože pravdivé odpovědi se stejně nedočkáte. Ze stejného důvodu se ji Elizabeth rozhodla ignorovat a znovu si upravila neexistující záhyby na svých šatech, zkontrolovala se v zrcadle a za doprovodu Dembeho nastoupila do přistaveného vozu. Chvěla se nedočkavostí. Red byl dva dny mimo město. Těšila se, až ho uvidí, dá mu polibek na uvítanou. Počká, až jí zase, bez ohledu na její názor, objedná nějaký záhadně znějící koktejl, možná si i zatančí a večer si dají dlouhou společnou sprchu a budou pokračovat tam, kde je předevčírem velmi nevybíravě přerušil naléhavý telefonát od neznámo koho.

„Díky, Dembe,“ poděkovala zdvořile, zhluboka se nadechla a vešla do restaurace. Tohle místo si zamilovala. Vínová světla, bílé ubrusy, vždy usměvavý personál, příjemná hudba a jejich kuchyně se naprosto nedala srovnat s čímkoli, co kdy Lizzie ochutnala. Rozhlédla se, jestli nezahlédne Reda. Obraz, který se jí právě nabídl, by nejraději rychle zapomněla.

Raymond Reddington se sladce usmíval na mladičkou servírku a velice zkušeně jí narovnával ramínko od podprsenky, které neposedně vykukovalo z pod její… uniformy. Jestli se tak dalo říkat upnutým černým mini šatičkám. Servírka se na něj culila jako malé dítě na sladké lízátko a zcela drze ho za odměnu vášnivě políbila, čemuž se Red nejen nebránil, ale dokonce ji snad i objal kolem pasu, což byla pro Elizabeth poslední kapka.

Litovala, že svou zbraň nevměstnala to přehnaně malého psaníčka, protože teď by jí přišla velice vhod. Stála tam, naprosto konsternovaná, neschopna jediného slova a zvažovala své možnosti. Oči se jí zalily slzami, udělala krok vpřed s úmyslem vrazit tomu parchantovi pořádnou facku, když v tom se jejich pohledy setkaly. Red se tvářil naprosto typicky reddingtonovsky… pohled říkající: Nejsem si vědom, že bych udělal něco špatného a vůbec nechápu, proč se na mě zlobíš, Elizabeth dorazil. Otočila se na podpatku a prakticky vyběhla z podniku. Neměla čas zjistit, kde je Dembe, prostě jen běžela ulicí, zahnula za nejbližší roh a poté ještě za jeden. Udýchaně se opřela o chladnou zeď, ignorovala soucitné a zvědavé pohledy kolemjdoucích. Po tvářích jí stékaly slzy a vůbec nevěděla, co si počít. V první řadě bylo potřeba se uklidnit, protože jinak se nikam nedostane. Mávla na projíždějící taxi, nastoupila, udala adresu a doufala, že si stihne zabalit to nejnutnější, než dorazí Red a Dembe.

„Sakra!“ zaklela, když kvůli své roztržitosti nemohla najít kufr. Neměla moc času a podobné zmatkování jí nepomáhalo. Je cvičený agent FBI, musí umět zachovat klid a chladnou hlavu ve vypjatých situacích a bylo do nebe volající, že si to musí poslední dobou tak často připomínat! V rekordně krátkém čase se Elizabeth konečně podařilo zaklapnout zavazadlo, zbývalo se jen převléct. Do ticha hotelového pokoje zazněno hlasité cvaknutí zámku.

„Tady jsi,“ Redovi se znatelně ulevilo, soudě podle tónu hlasu.

„A kde bych měla podle tebe být?“ mračila se na něj Lizzie a koketovala s touhou vzít lampu ze stolku a vzít ho po hlavě!

„Zrovna teď jsme si měli vychutnávat výtečné foie gras,“ zasnil se Raymond.

„Mohli jsme, pokud by sis nedal předkrm beze mě,“ ušklíbla se.

„Jaký předkrm?“ zeptal se Red naprosto bezelstně.

„Přece tu malou sladkou servírku, která se k tobě vinula jak liána,“ vrčela Lizzie a její vztek narůstal.

„Správně, vinula se ona ke mně, ne já k ní,“ Red udělal krok směrem k ní a Lizzie ustoupila o krok vzad.

„Jaký je v tom rozdíl?“ chlapi a jejich logika, ať se jde bodnout!

„Velký, Lizzie, velký!“ odložil klobouk na stolek vedle lampy. Pomalu se k ní přibližoval a ona ve snaze nic mu neusnadnit couvala, dokud zády nenarazila na zeď.

„Kecy!“ neměla nejmenší chuť mu vysvětlovat, že rozdíl v tom není ani nejmenší. Přitiskl se k ní a hypnotizoval ji pohledem. Jeho parfém Lizzie rozčiloval, odváděl její pozornost, rozptyloval ji. Chtěla ho odstrčit, ale nenechal se.

„Máš pocit, že jsme šťastní už moc dlouho?“ zašeptal.

„Co je to za nesmysl?“ Proč odváděl řeč jinam?

„Hledáš problémy tam, kde nejsou. Tu slečnu znám léta, vždycky se mnou trochu koketuje, nic za tím není, flirtuje se všemi zákazníky, občas i se zákaznicemi. Uznávám, že dnes se chovala trochu přátelštěji, než je únosné. Na druhou stranu, když se nad tím zamyslím, tak mi tvá žárlivost velmi lichotí,“ provokoval dál. Objal ji kolem pasu a pokusil se o ukončení hádky polibkem.

„Jak by se ti líbilo, kdyby někdo jen tak líbal mě?“ zeptala se, když propustil její rty, aby se nadechl.

„Nějaký konkrétní adept?“ rozepnul zip šatů, který měla na boku.

„Donald,“ plácla první jméno, které ji napadlo.

„Donnie? Ale Lizzie, to bys klesla sakra hluboko. Měl jsem o tvém vkusu lepší mínění,“ dobíral si ji, zatímco mučivě pomalu vyhrnoval její šaty, aby jí je mohl přetáhnout přes hlavu.

„Ty bastarde!“ stála před ním jen ve spodním prádle. Ve snaze se zaměstnat, začala rozepínat knoflíčky na vestě, uvolnila uzel na kravatě a zbavila Reda sněhově bílé košile.

„Tak silná slova z úst tak něžné ženy,“ zavrtěl hlavou Raymond. „Au,“ sykl, když ho Lizzie za trest kousla do spodního rtu. Strčila ho do prsou tak silně, že ztratil rovnováhu a upadl na postel, což byl Elizabethin záměr. Obkročmo si na něj sedla a Red byl v sedmém nebi. Nádherná černá krajka na jejím krásném těle byl pohled, za který by klidně zemřel. Pohladil drobná ňadra, rozepnul zapínání, které bylo vpředu a přitáhl si Lizzie k sobě. Chtěl jí dokázat, že jediná žena, po které touží, je ona a ne nějaká mladičká servírka, která zřejmě dá každému, kdo si řekne. To nebyl jeho styl. Rád dobýval, čelil výzvám a lovil.

Z ničeho nic se převalil na bok, shodil Elizabeth ze sebe a položil ji na záda. Veškeré známky nesouhlasu umlčel polibkem. Rukou hladil vnitřní stranu stehen a zoufale pomalu přejel dlaní po černé krajce halící její klín. Špičkou jazyka si značil cestičku od citlivého místečka na krku, přes ňadra, kolem vzrušením ztvrdlé bradavky, obkroužil pupík a zastavil se u lemu kalhotek. Svlékl ten poslední kousek látky a zasypal polibky kůži pokrytou jemnými chloupky. Hrál si s ní a provokoval. Záměrně se vyhýbal tomu jedinému místečku, které si zasloužilo největší pozornost. Byla to menší forma trestu za to, že o něm pochybovala. Nakonec ale nevydržel a přisál se k tomu maličkému hrbolku, který způsoboval tolik slasti, pokud se mu tedy věnovala náležitá a velice intenzivní pozornost.

Elizabeth se z přemíry vzrušení točila hlava. Měla tušit, že se z toho Red pokusí nějakým způsobem vylízat, ale že to bude vzato takto doslovně, to podcenila. Následné vyvrcholení jen zvýšilo její frustraci. Teď ho chtěla ještě o kousek víc a nedokázala se zbavit pocitu, že než si svlékl kalhoty a boxerky, uběhla nekonečně dlouhá chvíle. Ani jeho nahé tělo, tisknoucí se k tomu jejímu, horké rty a dokonalé pulzující přirození hluboko v ní však nedokázalo umlčet její pochybnosti. O chvíli později usínala přitisknutá k muži, který představoval kupu protikladů v jednom balení. Když se o několik hodin později vzbudila, Raymond tvrdě spal. Opatrně, pomalu a potichu vstala z postele, potmě se oblékla, vzala kufr a po špičkách odešla. Boty si obula až za dveřmi. Nějakým zázrakem se jí podařilo nevzbudit ani Dembeho. Taxík ji odvezl na letiště a Elizabeth si koupila první možnou letenku do New Yorku. Možná to přehnala, ale Red potřeboval lekci. Není hračka, kterou jen tak oblbne lascivními gesty, drahými dárky a usmiřovacím sexem, byť naprosto dokonalým. Potřebovala jistotu, a pokud je to něco, co jí Raymond Reddington není schopen dát, pak nastal čas, aby se jejich cesty rozešly.

4 komentáře:

  1. No... Ženská skrátka nevie čo chce a nedá pokoj kým to nedosiahne, že? Alebo jej bolo tak dobre, že si šla zatancovať na tenký ľad? Alebo.... skrátka niečo šialené, čo iba žiarlivej ženskej napadne :D :D
    Nechám sa prekvapiť, čo za bláznivinu Elizabeth vykoná a ako ju v tom Red nechá vymáchať.
    Takže zas v nedeľu :D
    nad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásně řečeno - správně, my ženy nevíme, co chceme, ale zaručeně to vyžadujeme hned :D
      A kdo má rád adrenalin, nepohrdne tenkým ledem. Lizzie je trošku psychicky nestabilní, takže se od ní nedá čekat racionální chování :)
      V neděli se těším na tvůj komentík ♥

      Vymazat
  2. Líbí se mi tvoje povídka! Neuvěřitelně moc :)
    K překladu seriálu na Nově se ani vyjadřovat nebudu... asi (určitě!) by to nemělo cenu :D :D
    zpátky k povídce: Je super že si nechala původní fráze ze seriálu! Těším se na další kapitoly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wow - děkuji, komentář od nové tváře vždy potěší a pozitivní dvojnásob :)
      Ty původní fráze přeložit nejdou... jejich význam vynikne jedině takto a myslím si, že do dodává takovou malou jiskřičku - doufám :)
      Díky moc a těším se třeba u další kapitolky nebo povídky na viděnou.

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)