čtvrtek 16. dubna 2015

knihovna – P. Janeček: Krvavá Máry a jiné strašlivé historky

knihovna – P. Janeček: Krvavá Máry a jiné strašlivé historky


Dočtena další kniha k recenzi. Dnes se ponoříme do strašidelné atmosféry v domácích vodách a bude nám běhat mráz po zádech. Krásný čtvrteční den






Petr Janeček: Krvavá Máry a jiné strašlivé historky


Rok vydání v ČR: 2015
Rok vydání originálu: 2015


Počet stran: 144
Žánr: fantasy, horor, povídky
Vydal: Plot


Klasická kniha je k dostání v cenovém rozmezí 176-249,- Kč, heuréka vám ráda pomůže. Za poskytnutí recenzního e-booku děkuji serveru palmknihy.cz (cena 169,- Kč)


Anotace z palmknihy.cz:


Pravda nebo výmysl? Skutečné záhadné události, nebo fiktivní strašidelné historky? Tohle nejsou umělé horory ani smyšlené duchařské historky, které znáte z filmů, knížek nebo internetu. Jedná se o údajné skutečné zážitky lidí, jako jste vy nebo já. Většina z nich tvrdí, že se skutečně staly. Je to pravda? Nevíme. Tyto tajuplné příběhy se ale vyprávějí tak často, na letních táborech, školách v přírodě či na internetu, že je to až zarážející… 

Etnolog a folklorista Petr Janeček, autor populární knižní série „Černá sanitka“, která se dočkala televizního, rozhlasového a divadelního zpracování, přináší výběr těch nejzajímavějších tajemných příběhů dnešních mladých lidí. Stovka vyprávění z nejrůznějších míst naší země, nasbíraná v ústním podání autorem a jeho vysokoškolskými studenty, plasticky ukazuje, co se u nás dnes vypráví o nadpřirozenu, přízracích a záhadných událostech. 

Výtvarného doprovodu se zhostili studenti SUPŠ na Žižkově.




Vendi recenzent amatér:


Už při výběru knihy jsem si říkala, že by nebylo špatné sáhnout po delší době po českém autorovi. Když jsem narazila na horkou novinku (kniha vycházela 19.3.2015), nebyl důvod váhat. Navíc bonbonek v podobě sto čtyřiceti čtyř stránek? Jdeme!

Zdoláno za necelé dvě hodiny. Důrazně nedoporučuji číst po večerech ve starém domě o samotě v ložnici, kde po zhasnutí pracuje dřevo a za oknem zuří vichr. Nedělejte to! Věřte mi, není to dobrý nápad.

Kniha je prostě a jednoduše sbírkou různých strašidelných více či méně uvěřitelných příběhů. Najde se tam místo snad z každého koutu naší republiky. Např. České Budějovice, mé rodné město, je na straně číslo 83, kde je zmíněno dokonce místo, na kterém jsme si jako malé se sestřenkou párkrát hrály.


Stránky rychle utíkají, na zátylku mrazí, tudíž celkový dojem z knihy je výborný. Dokonce mám chuť sáhnout ještě po něčem dalším od pana Janečka, neboť toto bylo mé první seznámení s jeho prací. Jediné, co mohu knize, respektive zpracování e-booku vytknout, jsou tmavé stránky. V knize nebo v počítači (případně na tabletu s barevným displejem) se to čte krásně, ale černá stránka s tmavě šedým textem ve čtečce? No… nic příjemného, to vám povím. Ale protože je to jediná vada na jinak zajímavém, lákavém a napínavém čtení, dávám čtyři kachničky z pěti a jdu se pustit do další knihy





4 komentáře:

  1. Ježíši, Černá sanitka! Už jsem na ní málem zapomněla, jak nás s ní, co by děti, strašili! :-)
    Knížka vypadá moc zajímavě!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejen vypadá, skutečně byla. Vážně vás s ní strašili? Já to vůbec neznám! :D Musím si doplnit mezery.

      Vymazat
  2. Tak to bych nemohla číst.-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osobně jsem otrlá a měla jsem co dělat, abych po čtení usnula :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)