úterý 7. července 2015

knihovna  - S. Day: Sedm let hříchu


První kniha od této autorky, kterou jsem vyzkoušela, mě nadchla, proto jsem bez váhání sáhla po další. Sáhnu i potřetí?






Originální název: Seven Years to Sin

Rok vydání v ČR: 2013
Rok vydání originálu: 2011


Počet stran: 296
(má čtečka u formátu epub tvrdí 293)


Žánr: sex a erotika, romantika


Vydal: Pavel Dobrovský – Beta s.r.o.

Překlad: Jakub Volný


Za poskytnutí recenzního ebooku děkuji serveru Knihy.iDnes.cz, který k 30.6. přestal existovat a sloučil se s palmknihy.cz. Vy si knihu můžete pořídit právě tam za krásných 189,- Kč (ještě před koupí je možnost si stáhnout ukázku ve formátu epub nebo mobi) nebo v klasické vázané formě např. zde za 196,- Kč.


Anotace z palmknihy.cz:


Erotická vášeň, smyslné představy, neodolatelná touha… 

Před lety, těsně před svatbou, se ctnostná lady Jessica stala svědkem hříšné podívané, jakou si nedokázala představit ani v nejbujnějších snech. Výjev ji šokoval i vzrušil... Tajemství o zhýralém Alistairu Caulfieldovi si nechala pro sebe a provdala se, jak od ní všichni očekávali. Avšak i po letech spokojeného manželství ji Caulfieldův znepokojivý obrázek neopouštěl a vyvolával v ní nemravné představy… Když pak ovdověla a nalodila se na palubu Alistairova impozantního korábu, zůstal jediným strážcem sedm let potlačovaných tužeb jen lehký hedvábný oděv...

Brzy oba poznají, že den, kdy pokušení podlehnou, se nezadržitelně blíží… 
Kromě strhujících erotických scén román zaujme i příběhem velké lásky a napínavými dějovými zvraty.



Vendi recenzent amatér:


Řekněme si to hezky narovinu. Od těchto (a podobných) knih čekáte, že vám vyčistí hlavu a zároveň si užijete erotické pasáže, kvůli kterým jste se do čtení vlastně pustily (ypsilon je zde záměrně, tohle by asi muž nečetl). Jsou autorky, které to umí dobře. A jsou autorky, které to neumí vůbec nebo jen částečně.

Sylvia Day zvládá přesvědčivě vystihnout jiskření mezi partnery, při psaní si nebere servítky a o detaily není nouze. Občas je to dost přehnané… ale tak… nejsem z jara utržená, abych to porovnávala se skutečností. V takovém případě bych knihu mohla rovnou zahodit a jít se brouzdat lesem.

V příběhu se nám nabízejí dvě dějové linie:

1. Jessica a Alistair

2. Hester (sestra Jess)


Za sebe musím říct, že části s Hester byly zajímavější. Zejména po dějové stránce. Jessica a Alistair měli předem dáno, jak už z anotace vyplývá, co se mezi nimi semele. Což vysvětluje, proč mě víc bavilo číst příběh číslo dva. Dokud se tedy nepropojily, pak bylo vše teprve perfektní.

Kniha má pomalejší rozjezd a to by mohlo mnohé čtenářky odradit. Pýcha a rozkoš byla v tomhle o stupínek lepší. Druhá polovina knihy je bezkonkurenční. Erotiku doplňuje napětí, několik nečekaných zvratů a vůbec vyústění děje. Za vše by měl hovořit fakt, že jsem knihu zbodla za čtyři hodiny – čili dva večery.


Za mě tedy čtyři kachničky z pěti a dál zůstává touha pořídit si další knihu z pera této dámy. Na dlouhé zimní odpoledne pod dekou jako dělané!


Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)