středa 5. srpna 2015

knihovna  - L. Raeder: Nepoučitelná


Recenzní kniha, ke které jsem měla trochu výhrady, přesto jsem si ji vybrala, byť očekávání byla spíše podprůměrná. Jak to nakonec dopadlo?






Originální název: Unteachable


Rok vydání v ČR: 2015
Rok vydání originálu: 2013


Počet stran: 312
(má čtečka u formátu epub tvrdí 274☺)


Žánr: román pro ženy, erotické

Vydal: Pavel Dobrovský – Beta s.r.o.

Překlad: Petra Jelínková


Za poskytnutí recenzního ebooku děkuji serveru palmknihy.cz. Vy si knihu můžete pořídit právě tam za krásných 209,- Kč (ještě před koupí je možnost si stáhnout ukázku ve formátu epub nebo mobi). V klasické – tištěné – formě se dá kniha sehnat za cca 280,- korunek. Heureka napoví, kam se podívat


Anotace z palmknihy.cz:


Osmnáctiletá Maise pochází z neúplné a nefunkční rodiny a musí řešit spoustu problémů. Není tedy divu, že si připadá vyzrálejší než její vrstevníci a táhne ji to do světa dospělých. Do jednoho ze starších mužů, v jejichž náruči hledá o prázdninách rozptýlení, se nečekaně zamiluje a ocitá se na bláznivé horské dráze touhy a nebezpečí. Evan je totiž její učitel na střední… Láká je oba jen zakázané ovoce, nebo se mezi nimi rodí opravdová láska? A dá se to vůbec poznat, když se řítíte do neznáma volným pádem?

Leah Raeder žije v Chicagu a pracuje jako grafička, avšak od dětství toužila stát se spisovatelkou. Nepoučitelná je její první oficiálně vydanou knihou, ale psaním strávila už řadu let a brzy hodlá světu představit další příběhy. Není jen vášnivou autorkou, nýbrž i nadšenou čtenářkou: sama sebe označuje za nenasytného knižního všežravce.




Vendi recenzent amatér:



Očekávání po namlsání autorkou S. Day, jejíž styl psaní mi dokonale vyhovuje, jsem byla dost skeptická a očekávala jsem spíš nudné cosi ve stylu průměrných příběhů Alexandry Ivy. Navíc vše roztaženo na tři sta stránek.


Výsledekza 3 hodiny a 16 minut kniha pokořena. Autorka nepíše úplně čtivě. Měla jsem tendence přeskakovat řádky a ani ich forma nepomáhala. Přesto byl příběh dostatečně zajímavý a nešlo výhradně o erotický román. Ty bývají co do děje poněkud strohé a většinou jasně prvoplánové. Jsou i výjimky, ale není jich tolik. Tato autorka měla ambice, a kdyby byl příběh trochu poutavěji podán, tleskala bych a vrněla blahem. Nicméně navzdory počátečnímu rozčarování a lehké skepsi dávám tři kachničky (klidně tři a půl). Jde o to, že i přes výhrady, kterých je tentokrát víc než u předešlých recenzovaných knih, musím uznat plusové body. Kniha se četla dobře, když jsem se soustředila a odolala přeskakování. Maise coby hlavní hrdinka si mě získala, protože dobře vím z vlastní zkušenosti jaké to je, když člověka okolnosti donutí předčasně dospět. Pocity ohledně Evana byly dost rozporuplné. Přiznejte si to, dámy, která z nás alespoň jednou v životě nesnila o vztahu s profesorem? Ruku na srdce a nelhat!  I další postavy byly zajímavě postavené a sepsané, takže vznikl děj, který se netočil výhradně kolem erotických scén, kvůli nimž se většinou do podobných příběhů pouštím. Konec mi přišel lehce uspěchaný, ale i přesto jsem posledních sto stránek hltala se zatajeným dechem a s uslzenýma očima. Nebudu spoilerovat, od toho recenze nejsou.


Závěr není to skvost, ke kterému bych měla nutkání se vrátit. Zároveň ale nelituji času stráveného u čtečky s tímto příběhem. Prostě nenadchne ani neurazí. Pro někoho, kdo má rád osudové a silné příběhy, u kterých neodhadnete, jak skončí, je to zcela ideální. 




Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)