čtvrtek 26. listopadu 2015

knihovna – E. Chase: Zkrocený

knihovna –  E. Chase: Zkrocený


To se má tak… hledala jsem něco, co by mě zaujalo, zabavilo a nemělo to 400 stran. Líbila se mi anotace, která slibovala vtipný erotický příběh. Jak víme, erotiku můžu v neomezeném množství, mám-li na ni náladu a autor se ze mě nesnaží dělat idiota. Našla jsem takový příběh?

(zdroj obrázku klik)


Originální název: The Tamed

Rok vydání v ČR: 2015
Rok vydání originálu: 2014

Počet stran: 200
(moje čtečka ve formátu epub píše 211 stránek )

Žánr: erotické
série: Zapletený, díl 3.

(Nicméně tato kniha stojí bokem ke zmíněné sérii. První dva díly se věnují páru Drew a Kate, kteří se zde mihnou rovněž. Ovšem knihy na sobě nejsou nijak závislé a znalost dvou předchozích dílů není nutná. Maximálně vám hrozí, že vás bude zajímat osud těch dvou a po díle číslo tři sáhnete po přečtení jedničky a dvojky. V USA vyšla dokonce i čtyřka)

Vydal: Mladá fronta
Překlad: Jana Doležalová-Montorio

Za poskytnutí recenzního e-booku děkuji webu palmknihy.cz . Pořídit ji tam můžete za 159,- Kč nebo se podívat po klasické knize jako takové, kde se cena pohybuje kolem 200,- Kč bez poštovného. Heuréka vám napoví.


Anotace z databazeknih.cz:

Zarazte mě, pokud jste už tohle někdy slyšeli: holka potká sukničkáře, zamilují se do sebe a sukničkář se polepší.

Hezký příběh. Až na to, že není náš. Náš je o moc barvitější.

Když jsem se s Dee setkal poprvé, okamžitě jsem ji chtěl. Když ona uviděla poprvé mě, napadlo ji všechno možné, jen ne to, že by chtěla i ona mě – přišel jsem jí totiž úplně stejný jako každý chlap, co jí kdy vkročil do cesty, užil si a odkopl. Chvíli mi trvalo, než jsem ji přesvědčil o opaku. Nepopírám, že mezi mé hlavní přesvědčovací metody patřil sex.

No, asi tušíte, kam tenhle příběh směřuje. Ale to nejlepší na něm není konec. Nejlepší je na něm cesta, kterou se ke konci dostanete. 


Vendi, recenzent amatér:


Očekávání:
Takový malý erotický a vtipný bonbonek bez nároků na velké přemýšlení. Jedním slovem úlet, případně rozptýlení.

Skutečnost:
Bez deseti minut tři hodiny s velmi zábavným kouskem. V první řadě je dobré říct, že to není čtení pro lidi, kterým dělají problém silná a sprostá slova. Je to erotický román z pohledu chlapa, ten si servítky nebere.

„…Pokud chcete udělat dojem na nějakou dívku, humor je sázkou na jistotu. Žena alespoň vidí, že jste chytrý, sebevědomý a pálí vám to. Máte koule? Pochlubte se jimi…“

Je poznat, že příběh píše žena. Muž/spisovatel by to podle mě uchopil jinak, ale nemám důvod k výčitkám. Bavila jsem se. Příběh byl milý, hezky plynul, autor ze mě nedělal debila a hlavní hrdina, Matthew, byl dost svéráz. Trošku rozmazlený fouňa, který střídá ženské jako ponožky, než potká první, která ho zaujme a nepatrně s ním vyběhne. Postupně se rýsuje povaha hlavní postavy, vlastně obou hlavních postav, a už to potom není jen… sbalil jsem holku a přemýšlím, o co ji ohnu.

Myslím, tedy z mého pohledu, si s tím autorka mohla víc pohrát, protože příběh měl potenciál na víc stran než 211. Na druhou stranu musím ocenit, že je z toho jedna kniha a ne trilogie. Neboť příběh Drewa a Kate má prozatím tři díly. Zda budou další nevím, ani mě to nezajímá. Obecně mi snaha dělat ze všeho vícedílné ságy poslední dobou dost leze na nervy.

„…Nezávislá žena je neuvěřitelně sexy. Pouze břídily bez sebevědomí může rozpálit kočka, která se na vás přisaje, jako byste byli poslední zdroj kyslíku na Zemi…“

Čtenář se nažral a autorka zůstala celá. Tak bych to shrnula. Přečetla jsem, zasmála se, upřímně pobavila, děkuji a popojedeme.


Dávám tři kachničky z pěti. V daném žánru je to lepší průměr. Taková malá jednohubka, která neurazí, ovšem ani vysloveně nenadchne. Proto relativně nízké hodnocení. 



2 komentáře:

  1. Sprostá či silná slova mi nedělají problém, stejně, jako tenhle žánr, dík za další recenzi! :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)