recept - advent 2015 - kokosové rohlíčky
Opět jedna z klasik na naší vánoční tabuli s cukrovím. Osobně ho nejím, nějak jsem si k němu nenašla cestu, ale zbytek rodiny ho má rád, takže jdeme nažhavit mašinku na maso! Ne, to není vtip, nehrabe mi - vážně!
Pro začátek si připravíme:
♠ 300 gramů hladké mouky
♠ 125 gramů kokosu
♠ 125 gramů másla (my používáme na cukroví Heru)
♠ 100 gramů cukru
♠ 2 celá vejce
♠ 1 vanilkový cukr
Všechny přísady dáme do větší mísy, vyhrneme si rukávy, sundáme prstýnky a jdeme hňácat, dokud nemáme hladké a nelepící se těsto. To zabalíme do potravinářské folie, opatříme jmenovkou, protože máme děravou hlavu a zaděláváme toho zpravidla víc, a šup s tím do ledničky! Minimálně na dvě hodinky, ideálně přes noc.
Nástavec na mašinku na mletí jsme si ukazovali již u cukrářských rohlíčků, dnes se bude hodit i tady. Vychlazené a uleželé těstíčko si rozkrojíme na menší části a pustíme se do díla. Je lepší, když jsou na to dva - jeden mele, druhý chytá - ale dá se to i po menších kouscích v jednom člověku. Dáváme na nepřilnavý povrch. My použili silikonové podložky na krájení. Výsledné "šňůry" potom krájíme na stejně dlouhé kousky, které vyskládáme na plech.
Pečeme v troubě předehřáté na 160-170 stupňů celsia cca 10 minut - cukroví se musí hlídat, každá trouba peče jinak. Ještě teplé rohlíčky obalíme v moučkovém cukru a schováme před mlsnými strávníky :) Z jedné várky uděláme přibližně 90 hotových rohlíčků.
Prosím tě, co s tím cukrovím budeš dělat? To nemůžeš zdolat ani do Velikonoc! :D
OdpovědětVymazatJá? Já nic - vystačím si s jednou malou miskou celé svátky. Jsem spíš na salát a řízky, ale mám dva bratry, jeden z nich bydlí pět minut od nás a pravidelně si jezdí pro výslužku a pochutná si rád, plus jeho synátor též. No a ten druhý má synátory dva, takže když se to tu na svátky sejde, je to jako nájezd kobylek :D
VymazatCo takhle ochutnávku poslat poštou? :-D :-P
OdpovědětVymazatSkvělý nápad! :D Jen nevím, jestli by nedorazila kaše z těsta, krémů a čokolády :D
Vymazat