recept - kuřecí prsa s ananasem, anglickou slaninou a sýrem
Patříte k těm, kteří maso a ovoce nemíchají? Nebo naopak k těm, kteří na tuto kombinaci nedají dopustit? Osobně jsem spíše druhá skupina. Nemám s tím jediný problém, ale respektuji ty, kteří mají. Pro toho, koho dnešní název receptu oslovil, tu mám postup na mňamku, která se v našem jídelníčku vyskytuje velmi pravidelně a shodou okolností se na ni chystám zítra ;-)
Připravíme si:
♠ kuřecí prsa - obvykle pro čtyři lidi tři prsa, která nakrájím na plátky - čili mám šest plátků
♠ ananas - velikost plechovky záleží na tom, kdo ho kolik má rád - volím většinou tu, která má 300 gramů (a už rovnou nakrájený na kousky, ať se s tím nemusím pižlat a je to rychlejší)
♠ anglická slanina - 100 - 150 gramů
♠ sýr - zpravidla eidam nebo gouda, lze přidat i nivu - stejně jako anglické - 100-150 gramů
♠ 50 gramů másla
♠ sůl, pepř, vegeta, kari
♠ cca 3 dcl vody
♠ na bramborovou kaši - brambory + máslo + mléko + voda + sůl + kmín
A jdeme na to - brambory oškrabeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do vody, do které jsme dali sůl a celý kmín.
Troubu si zapneme na 220 stupňů.
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme. V misce smícháme koření (sůl, pepř, vegeta, špetka kari, může být i mletý kmín) a maso z obou stran okořeníme a vyskládáme do pekáčku menší velikosti.
Podlijeme vodou + můžeme i ananasovou šťávou a navrch položíme plátky másla (cca 50 gramů) a šup s tím do trouby na 35-40 minut. Kdo nekoukal na nápisy na konzervě a řídil se jen obrázky, pročež přinesl domů plátky a ne kousky, krájí na menší. Anglickou na plátky nijak připravovat netřeba a sýr buď nastrouhat, nebo vzít plátkový.
Maso sem tam zkontrolujeme a případně podlijeme šťávou nebo vodou.
Brambory hlídáme, aby se nám nerozvařily na kaši, když jsou, zcedíme a dáme do nich kus másla a necháme odpočívat pod pokličkou.
Jakmile je kuřecí maso hotové, přidáme ananas, zakryjeme slaninou a navrch pokryjeme sýrem. A šup s tím ještě na chvíli do tepla, ať se sýr krásně rozpustí a chutě spojí.
V mezičase ohřejeme mléko (někdo dává i smetanu), přidáme k bramborám - raději po troškách, ať nemáme kaši řídkou, a můžeme vyšlehat :)
A co zbývá? No přece servírovat a mlaskat! Dobrou chuť!
zajimavy recept, ale ja moc ananas a tak v teplem jidle nemusim... to ho radeji sezobu jen tak :-D
OdpovědětVymazatTak úplně čistě teoreticky by to šlo dost dobře i bez něj :) jen s anglickou a sýrem :)
Vymazatto je ono, samy maso :-P
VymazatProstě geniální! :D
VymazatKombinace ovoce a masa mi vůbec nevadí, naopak, jsem hrdinným zastáncem pizzy Hawai! :D
OdpovědětVymazatTvoje bašta vypadá moc dobře! :)
Děkuji, budu zvědavá, zda vyzkoušíte;-) a ano - souhlas - hawai je skvělá, Ital by nás sice nechal popravit, ale co na tom, hlavně že nám chutná! :D :D a co teprve takový pan Pohlreich a jeho "oblíbené" kuřecí s broskví šunkou a sýrem! :D
Vymazat