středa 15. února 2017

recept - kuřecí prsa s ananasem, anglickou slaninou a sýrem


Patříte k těm, kteří maso a ovoce nemíchají? Nebo naopak k těm, kteří na tuto kombinaci nedají dopustit? Osobně jsem spíše druhá skupina. Nemám s tím jediný problém, ale respektuji ty, kteří mají. Pro toho, koho dnešní název receptu oslovil, tu mám postup na mňamku, která se v našem jídelníčku vyskytuje velmi pravidelně a shodou okolností se na ni chystám zítra ;-)

 

Připravíme si:

kuřecí prsa - obvykle pro čtyři lidi tři prsa, která nakrájím na plátky - čili mám šest plátků
ananas - velikost plechovky záleží na tom, kdo ho kolik má rád - volím většinou tu, která má 300 gramů (a už rovnou nakrájený na kousky, ať se s tím nemusím pižlat a je to rychlejší)
anglická slanina - 100 - 150 gramů
sýr - zpravidla eidam nebo gouda, lze přidat i nivu - stejně jako anglické - 100-150 gramů
50 gramů másla
sůl, pepř, vegeta, kari
cca 3 dcl vody
na bramborovou kaši - brambory + máslo + mléko + voda + sůl + kmín



A jdeme na to - brambory oškrabeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do vody, do které jsme dali sůl a celý kmín. 

Troubu si zapneme na 220 stupňů.

Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme. V misce smícháme koření (sůl, pepř, vegeta, špetka kari, může být i mletý kmín) a maso z obou stran okořeníme a vyskládáme do pekáčku menší velikosti.



Podlijeme vodou + můžeme i ananasovou šťávou a navrch položíme plátky másla (cca 50 gramů) a šup s tím do trouby na 35-40 minut. Kdo nekoukal na nápisy na konzervě a řídil se jen obrázky, pročež přinesl domů plátky a ne kousky, krájí na menší. Anglickou na plátky nijak připravovat netřeba a sýr buď nastrouhat, nebo vzít plátkový.

Maso sem tam zkontrolujeme a případně podlijeme šťávou nebo vodou. 

Brambory hlídáme, aby se nám nerozvařily na kaši, když jsou, zcedíme a dáme do nich kus másla a necháme odpočívat pod pokličkou. 

Jakmile je kuřecí maso hotové, přidáme ananas, zakryjeme slaninou a navrch pokryjeme sýrem. A šup s tím ještě na chvíli do tepla, ať se sýr krásně rozpustí a chutě spojí. 

V mezičase ohřejeme mléko (někdo dává i smetanu), přidáme k bramborám - raději po troškách, ať nemáme kaši řídkou, a můžeme vyšlehat :)

A co zbývá? No přece servírovat a mlaskat! Dobrou chuť!




6 komentářů:

  1. zajimavy recept, ale ja moc ananas a tak v teplem jidle nemusim... to ho radeji sezobu jen tak :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak úplně čistě teoreticky by to šlo dost dobře i bez něj :) jen s anglickou a sýrem :)

      Vymazat
    2. Prostě geniální! :D

      Vymazat
  2. Kombinace ovoce a masa mi vůbec nevadí, naopak, jsem hrdinným zastáncem pizzy Hawai! :D
    Tvoje bašta vypadá moc dobře! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, budu zvědavá, zda vyzkoušíte;-) a ano - souhlas - hawai je skvělá, Ital by nás sice nechal popravit, ale co na tom, hlavně že nám chutná! :D :D a co teprve takový pan Pohlreich a jeho "oblíbené" kuřecí s broskví šunkou a sýrem! :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)