neděle 5. března 2017

knihovna –  TOPP: Relaxační omalovánky: Květy a mandaly


Jak se vlastně píše recenze na omalovánky? Máme tu malou premiéru. Možná bych měla začít nějakými známějšími/profláknutějšími, ale nechce se mi a navíc k nim nemám moc co říct. Takže začneme logicky těmi, které jako jediné aktuálně vybarvuji.  V zásobě mám výběr z různých a dokonce se mi pod kobercem lisuje i jeden obří arch, který jsem dostala jako dárek. Ale o tom třeba někdy později. Dnes jdeme vybarvovat květy a mandaly :)

zdroj obrázku klik



Originální název:  Breaking Silence
Autoři: Susanne Kuhlendahl,  Tobias Thies

Rok vydání v ČR: 2015 (dotisk 3/2016)

Počet stran:  104 listů

Žánr: omalovánky
série: TOPP-TVOŘÍME ORIGINÁLNĚ PRO POTĚŠENÍ

Vydal:  Bookmedia

Bohužel si nepamatuji, kde jsem omalovánky koupila a dost možná jsem je i dostala od mamky, už je mám totiž doma nějaký ten pátek. Doporučená cena na webu vydavatele je 169,- Kč (zde se také můžete podívat na tři náhledy z knihy). Heureka vám poradí při hledání jinde;-)



Anotace z bookmedia.cz:


Zapomeňte na každodenní starosti, vydejte se s námi objevovat nepoznané, nechejte své fantazii volnou ruku, řiďte se svým nitrem a vytvořte si pomocí fixů, pastelek či barev vlastní a jedinečné obrázky. Relaxační omalovánky vám pomohou nabrat novou energii po každodenním stresu. V knize najdete devadesát devět motivů z květinové říše a říše tajuplných mandal. Na prvních stránkách najdete několik rad a tipů, jak obrázky vybarvovat, ty vás však mají jen inspirovat. Dopřejte si pauzu od každodenního shonu a stresu a ponořte se do barevného světa relaxace.


Vendi, recenzent amatér:


Očekávání:

Hm, co se tak dá očekávat od omalovánek? Že vás budou bavit. Kloudné motivy k vybarvování. Silnější stránky. Zábava. Odpočinek. Zaměstnání hlavy. Vypnutí.

Skutečnost:

Vezmeme to nějak logicky:

Praktická stránka věci poprvé – velmi oceňuji, že má „kniha“ silné stránky, což umožňuje bez obav vybarvovat fixkami bez strachu, že se propijí na druhou stranu a znehodnotí tak obrázek nacházející se tam. Zde toto nehrozí a věřte, že jsem zkoušela i přejíždět jedno místo x krát. Stejně skrz nic neprošlo

Praktická stránka věci podruhé – na konci mají omalovánky silný karton, pročež se neohýbají a nepotřebujete pod ně další „externí“ podložku, aby byly na rovném povrchu pro případ, že se rozhodnete nevybarvovat u stolu ale např. v křesle nebo v posteli.

Praktická stránka věci potřetí – tentokrát lehce negativní. Při pokusu po otevření listy vyrovnat, aby držely otevřené, se rozlepí od sebe, takže na konci máte samostatné kousky podle toho, ve které části omalovánek zrovna vybarvujete – jinými slovy – vazba se rozpadá.

Estetická stránka věci poprvé – oceňuji zejména geometrické tvary. Netuším proč, ale zjistila jsem, že ty se mi vybarvují nejlépe. Omalovánky obsahují jak jemnější grafiku, tak i „humpoláčtější“, kterou ocení zejména ti, kdo mají brýle a titěrné detaily jim dělají potíže. Z toho důvodu u mě třeba zatím nepochodila Johanna Basford. Má krásné omalovánky, jenže tak jemné a detailní, že bych si musela pořídit lupu, abych byla schopná s nimi pracovat

Estetická stránka věci podruhé – pro naprosté laiky je v úvodu krátké povídání o teplých a studených barvách a pár dalších poznámek, což třeba mně udělalo radost a rozšířilo obzory, neb jsem nic podobného doposud neřešila.

Slovo závěrem – omalovánky jsou velmi dobře zpracované, prakticky vytvořené, cena rozumná, takže pastelky/fixky/voskovky/vodovky do ruky a šup si vyčistit mozky.  Za hezké čtyři kachničky z pěti se vůbec nemusím stydět a jdu vybrat, na jaký obrázek se vrhnu dnes večer. 


8 komentářů:

  1. Vznešeně řečeno recenzovat, méně vznešeně subjektivně hodnotit se dá ledacos...tak proč ne omalovánky? Mám pocit, že se ti tvůj premiérový počin docela vyvedl - uvedla jsi snad všechny argumenty potřebné pro případné získání dalších barvicích dušiček - alespoň já už žádný nepostrádám, ale také to může případně být časnější ranní hodinou... :-D
    Malilinko, ale zcela nepatrně mne zarazilo, že tentokrát pluješ s davem... ty sólistka... :-D...ale na druhou stranou - relax a psychické uvolnění za to stojí... docela určitě. Potřebujeme ho ve větší či menší míře všichni, a mám neblahý pocit, žr jak jde čas, tak čím dál tím častěji.
    A tu velkou omalovču pod kobercem si dobře hlídej, aby ti ji náááhodou neuloupila pohybově velmi aktivní maličká konkurence.... :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji - inu, občas se s tím davem svezu, nedá se nic platné :)

      Vymazat
  2. A já po nich už pár let koukám a pár let se nemůžu dokopat k tomu si je pořídit. Ale jednou k tomu dojde, přeci jenom moje mozkovna není bezedná a nápadů na tvoření ubývá :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však taky vymýšlíš kde co, pročež není divu, že se na omalovánky ještě nedostalo! :D prý ubývá a zatím pokaždé přijdeš s něčím krásným a netradičním ;-) kecko

      Vymazat
    2. Taky se tě zmocňuje podezření, že Janinka se nespokojí s pouhým vybarvováním a začne rovnou tvořit vlastní sady? Někdo tak činorodě tvůrčí....

      Vymazat
    3. Přesně! A ještě by mohla přijít na jiný způsob vybarvování :) protože je vážně šikovná a vynalézavá

      Vymazat
  3. Ja se s tim "vlacim" z takovy dalky a ona to zamete pod koberec!!! Čičina jedna :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mňau! :D ještě jsem to mohla narvat pod matraci!

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)