úterý 19. prosince 2017

Filmová recenze 3/2017

recenze - Kráska a zvíře

Cože? Jen tři recenze na filmy tenhle rok? Jsem takový žabař! Holt mi teď víc vyhovují seriály a knihy. Filmy moc ne. Neudržím tak dlouho pozornost a nebo se mi do sepsání recenze vysloveně nechtělo - polepším se. Možná! :D Kráska a zvíře... no, kde začít? Tohle bude drsný!


zdroj obrázku klik





Beauty and the Beast


Režie: Bill Condon (Také vám to jméno není povědomé? Ne? To jsem ráda, mně vůbec!)


Scénář: Stephen Chbosky, Evan Spiliototpoulos


Žánr: rodinný, romantický, muzikál

Délka130 minut
Rok výroby2017
Země původu: USA


V hlavních rolích: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Ian McKellen, Stanley Tucci, Emma Thompson, Josh Gad, Evan McGregor a další


Trailer česky:


Trailer anglicky:




Anotace z československé filmové databáze:


V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvířepopisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince

zdroj obrázku klik


Vendi, recenzent amatér:


Na začátek rovnou říkám, že český dabing jsem neriskovala a vám doporučuji, pokud jen trochu snesete titulky, taky se do něj nepouštějte. Fakticky ne! Ten trailer mi bohatě stačil!


Fakt číslo dva - nedělala jsem si přehnané naděje. V Hollywoodu jsou všichni padlí na hlavu a s remaky a předělávkami se stále roztrhává pytel. Popelkou to začalo a Bell pokračuje... vraždila bych. Co je špatného na té krásné, animované? Upřímně si myslím, že ani jednu z těch původních verzí nic nepřekoná a? Mám pravdu! 

Dobrá, uznávám - výprava, hudba, to vše je krásné - bez diskuse, jenže originál je prostě jen jeden a tohle bude vždycky jenom chabá napodobenina a nebýt Luka Evanse, Joshe Gada a jejich dialogů a vsunutých (gay) gagů a vtípečků, tak to bude totální průser. I když nutno uznat, že pro někoho může být průšvih zejména tahle část. Mě bavila. 

Alespoň malá ukázka:


Jako další mě rotovalo zvíře. Vážně... to se nepovedlo... od první chvíle křičí do světa: počítačová grafika, počítačová grafika!

Já vím, že se herci nemají škatulkovat, ale Emma je pro mnohé Hermiona a hned tak někdo jí to neodpáře. Nutno ovšem přiznat, že se snaží, seč jí síly stačí a zpěvem mě rozhodně ohromila, i když mi na ní něco nesedí a nemůžu přijít na to, co to je. 

Důvod, proč volit originální znění s titulky je i fakt, že jinak přijdete o ty krásné hlasy - Emma Thompson, Ian McKellen (Gandalf z Hobita a Pána prstenů). 

Francouzskému podání Krásky a zvíře jsem před dvěma lety dala 60-65% a tady se budeme pohybovat úplně stejně. Lepší průměr. Ale fakt jen o fous a zachránila to hudba. Z té mrazí parádně. Ovšem přes veškerou snahu zůstává originál jen jeden a hlavní píseň prostě nemůže zpívat nikdo jiný než Angela Lansbury... ♥ 



Sradničky na konec! :)

Miluju zpěv Luka Evanse a Hugha Jackmana!




2 komentáře:

  1. Skvělý, vypadá to, že tenhle film raději riskovat nebudu, to si raději pustím ještě jednou Hugha Jackmana :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neriskuj - Hugh je sázka na jistotu a pak ještě Gerard Butler ve Fantomovi opery :D :D chlapci se nezdaj! D:

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)