neděle 4. března 2018

knihovna – E. Mars: Hotel v Paříži -pokoj č. 1


Francouzská odpověď na Padesát odstínů…


…čehokoli. Pierre Danimos (francouzský novinář, spisovatel a humorista) řekl: "Pro Francouze je láska důmyslně režírovaná hra s prologem a mezihrami. To v Anglii je láska rychlým skečem, o kterém se nemluví. Francouzi jsou gastronomové lásky, Angličané pouze její vykonavatelé.“ Což by napovídalo, že kniha bude stát za to. Milý Pierre… jsi vedle, jak ta jedle.


Zdroj obrázku klik

Kniha na:







Originální název: Hotelles: Chambre un 

Rok vydání v ČR2014
Rok vydání originálu: 2014

Počet stran: 624 (ebook ve formátu epub podle mé čtečky 477, což zní o kousek líp než přes 600)

Žánr: erotika
série: Hotel, díl první

Překlad: Jiří Žák

Vydal:  XYZ (web)

Za poskytnutí recenzního e-booku děkuji webu palmknihy.cz, kde knihu můžete pořídit za 199,- Kč. Pokud dáváte přednost tištěné verzi, Heuréka vám ráda napoví. Cena se pohybuje kolem 300,- Kč jak za klasickou formu. Za sebe doporučuji nejdřív si koupit jeden díl, a pak ho buď poslat dál a pořídit box, nebo ho poslat dál a… to už předbíhám, že jo?



Anotace z ereading.cz:


První díl erotické trilogie, která je označována jako francouzská odpověď na Padesát odstínů šedi.

Paříž, hotelový pokoj uprostřed odpoledne… Annabelle pracuje jako společnice, ale chce toho nechat, protože se bude vdávat. Její budoucí manžel David je vysoce postavený a vlivný a o její práci neví… Annabelle se sejde s posledním klientem. Ukáže se, že je to Davidův bratr, charismatický Louis. Po tomto setkání začnou Annabelle přicházet anonymní pozvání na intimní schůzky do Hotelu des Charmes, kde je každý pokoj věnován nějaké známé francouzské kurtizáně. Na každé schůzce musí Annabelle splnit některou z představ tajného milence, který ostražitě skrývá svou totožnost. Je to Louis? A pokud je, co by tomu její budoucí manžel asi řekl? Annabelle se ale odevzdá rozkoši a uvědomuje si, že pravá svoboda přichází, jen když plně podlehne touze…

Lechtivý román Hotel v Paříži: pokoj č. 1 dokonale kombinuje romantiku s erotikou. Získá si všechny vaše smysly a strhne vás do hlubin neprozkoumané rozkoše, které nelze nepodlehnout.


Vendi, recenzent amatér:



Očekávání:

Jak nebýt sarkastická už od začátku? Řekněme tedy, že jsem čekala to, co bylo avizováno – vášnivou francouzskou odpověď na Odstíny. Kdo mě zná, ten ví, jak si já a tato trilogie stojíme. Zkusila jsem první díl. Byl to boj. Dala jsem dvacet stránek a pak putovala švagrové. Neodsuzuji, chápu, kde se bere ten úspěch. Nechápu, jak to může ženy brát, když z hlavy dám odhadem deset mnohem lepších knih a autorů. Ale budiž. Nechme lidu, co se lidu líbí, já tomu dál budu nadávat. A teď k tomuhle… skvostu…



Skutečnost:

Slibuji – dnes přede všemi jako jiskra… jo, tak to patří jinam (Hrdý Budžes) – pardon – že nebudu zlá. Alespoň se o to budu snažit!

Nebuď skeptická, nebuď skeptická – kriste, má to horší hodnocení než Odstíny? Ano, výkřik do tmy. Tohle jsem si, sakra, měla zjistit předem! Kam jsem dala mozek?!

Já a odstíny ve zkratce: Nedočetla jsem je. Na mou obranu – fakticky jsem se snažila, nešlo to. Příčí se mi, nechápu ten humbuk, i když dílem ano. Dává to smysl, jen je mi líto těch, kteří je považují za výkvět kvality, protože… existuje taková hromada mnohem lépe podaných erotických knih, že by jeden zaplakal, ale je to jako s jídlem. Tisíc lidí, tisíc chutí. Vážně plánuji podívat se na filmy, ale stejně vážně se obávám, že umřu smíchy. Stačí se jen podívat, kolik nominací na Zlatou malinu dostal poslední díl! No nic, to byl jeden odstavec, který si můžete klidně odmyslet. Pokračujeme v Hotelu!

„…Otočil se ke mně s tak širokým a upřímným úsměvem, že mi nutně musel přinést vysvobození.
„Ten, kdo vám tohle poslal, musí náš hotel znát dobře, Elle,“
„Co tím chcete říct?“
„Zelle není chyba jména. Je to příjmení jedné z našich nejslavnějších celebrit… Podle jejich jmen se dají identifikovat pokoje.“
„Opravdu? A které?“
„Jedné z největších. Margarethy Gertuidy Zelle.“
„Prosím?“
„Maty Hary, jestli dáváte přednost její přezdívce.“…“

Jdu na to… prolog je… vržu zubama a nebudu zlá (skeptická). Dej tomu šanci. Dávám. Deset stránek. Jo a jen tak mimochodem – už v prologu vyzradí jistou skutečnost, která vám pak bude (teoreticky) vrtat v hlavě v podobě otázky: „Jak k tomu, sakra, došlo?“ Což na druhou stranu beru, nasadí to brouka a podnítí zvědavost. Což je velká záchrana této knihy – viz později.

Kapitola první – mám na jazyku jedno citoslovce… nebude se vám líbit… Bleh!

Kapitola třetí – skutečně hodlá autorka skákat v čase sem tam jako praštěná? Současnost… před rokem… ještě před osmi měsíci… to je jak Honzo, vstávej! Dva slepičí dopředu. Jeden králičí dozadu!

Kapitola osmá – povíme si to asi následovně: Jsou dvě věci, které mě drží, abych knihu neprohodila oknem. Jo, pardon, to by letěla čtečka, popojedeme. Matka hlavní hrdinky, která bojuje s rakovinou. A tajemné vzkazy, které hlavní hrdince někdo posílá. Fakticky mě zajímá kdo a proč. A pak taky jak je možné… nesmím spoilerovat, ale četli jste to před chvílí – jak došlo k jisté věci, zmíněné v prologu, než autorka začala cestovat v čase, protože všechno se vyvíjí tak, že by k tomu dojít ale vůbec nemělo! Jinými slovy mě umí autorka nasrat a zaujmout zároveň. Což je rozhodně unikátní jev!

Kapitola čtrnáct – touha znát odpovědi se tluče s touhou vymazat knihu z čtečky, z počítače, z knihovničky na palmknihách a zapomenout, že jsem si ji kdy chtěla přečíst. Díky bohu, že jsem si nekoupila rovnou ten komplet box tří dílů, ale měla dostatek soudnosti a nejdřív prubla jedničku! Osm stovek by vyletělo komínem! Mám tendence přeskakovat řádky ve snaze mít tenhle skvost co nejdřív za sebou. Francouzská odpověď na Padesát odstínů? Skutečně? Plýtvání papírem a to jsem myslela, že padesátku hned tak něco nepřekoná. Ano, vážně mi leží v žaludku a teď tam má společnost!

Co se popisu sexu týče… Bleh dneska podruhé. Nuda. Nuda. Nuda. Kde nic tu nic. Zlatá trilogie Beta (Alfa, Beta, Omega) – to oproti tomuhle bylo tvrdý porno! Zlatá Sylvia Dayová. Kriste, i v těch harlekýnkách je sex popisovaný vášnivěji a barvitěji. Ach jo!

„…David, povzbuzený přesvědčením, že je to výsledek jeho snahy, zrychlil kadenci přirážení…“ Uznejte, že to zní příšerně!

Chcete shrnutí? Dobře – jestli hledáte kvalitní eroticko romantické čtivo, tak tohle obejděte obloukem. Ne, ne, ne. Jako romantický příběh… možná, ale natažený na šest set stran a zdaleka nekončíme, protože to má dvojku. Zajímalo by mě, co se děje dál. Ne, že ne, ale nejsem masochista! Nečetl to někdo, že by mi udělal výtah? Pokud s podobným druhem literatury začínáte, je klidně možné, že vás to odradí od dalších knih a to by byla škoda, protože jak říkám – najděte si sérii Beta od Jasindy Wilderové nebo knihy Sylvie Dayové případně i Sylvain Reynard je šikula. Julia Quinnová. Turbulence od Whitney G. také stála za to. Kdo mě ještě takhle z hlavy bez dlouhého dumání napadne…  Archerův hlas – úžasně silný příběh s erotickým kořením a tak dále a tak dále, ale tohle? Tohle ne. Jedna kachnička a to jen proto, že je mi líto papíru, který padl na klasickou formu knihy. Nechci to říct potřetí, ale nemůžu si pomoct… Bleh!



2 komentáře:

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)