úterý 22. ledna 2019

domácí kino #1

Ať tu nejsou jenom knihy


Protože mi přijde, že jiných článků je tu nedostatek a chce to jemně oživit. Uvidíme, zda se tato rubrika setká s úspěchem či nikoli. Jinak pokud má někdo nápad nebo návrh či otázku, co by ho zajímalo, jsem jedno velké ucho. O čem to dnes bude? Klasické recenze na film jsou na úpravu náročné a upřímně na to nemám ani myšlenky, ani náladu. Když připočtu, že zpětná vazba je nula nula prdlajsky prd, vezmeme to trošku jinak a snad svěžeji a zajímavěji!


S filmy se to má tak - moc jim teď nedávám. Jsem roztěkaná, myšlenky mi létají všude možně a nejsem s to udržet pozornost hodinu a déle v kuse. Mívám tendence děj popohánět a přetáčet dopředu a tím potom film dost ztrácí kouzlo. Seriály jsou v tomhle mnohem lepší a vděčnější, takže je možné, že tu najdete sem tam typ i na některý z nich. 

Jak bude vypadat hodnocení? Vyjádříme ho procenty, kdy:

100% och, ach, jejej, no to mě po*er na holý záda

90% výtečný bonbonek

80% vůbec to nebylo marné

70% něco málo mi tam drhlo

60% aj, tohle by chtělo dost promazat

50% ups, tady se mistr filmař dost utnul

40% proč mi tohle někdo dělá?

30% proč si tohle dělám já?

20% kam jsem dala rozum potažmo oči?

10% taková škoda materiálu, že by to snad mělo být trestné!

0% nebo nedokoukáno aneb se*u maggi v kostkách, protože tohle svět neviděl!


Mno a teď už nezbývá, než se vrhnout na první skupinku filmů/seriálů ještě z loňského roku!

Jmenuje se Bond, James Bond a já jsem konzerva, stará konzerva! Nejlepší představitel Jamese Bonda je pro mě Pierce Brosnan, Craig promine. Ne, že by nebyl štramák - to on je - sice nemá chlupatou hruď, ale zase uhrančivé oči a drsnou tvář. O tom žádná, jen si nemůžu pomoct - tyto dvě bondovky mi přišly nemastné neslané. Ano, dám fešákovi ještě šanci, ale tady se horko těžko vylízal na 60% a to má obě uši odřený!






A na krásné šedesátce se zasekneme i u dalšího filmu. Moje sestřenice Rachel a shodou okolností manželka představitele Jamese Bonda Rachel Weisz aneb adaptace románu od Daphne du Maurier. Jsem divná já nebo ten film? I když je opředen jistou dávkou tajemství a některé věci a prvky vám neustále šrotují v hlavě, na konci se přistihnete při myšlence: WTF? Česky - co to, ku*va?! Buď jsem nedávala pořádně pozor, nebo mi ušla pointa. Viděl někdo? Zajímal by mě další názor! Jinak za ponurost by film měl minimálně 80%, ale jinak nuda, nuda, nuda - 60% a popojedeme.


Zamáváme šedesátkám a posuneme se o deset víc. Divočina. Film, od kterého jsem očekávala vzhledem k názorům a jeho velké propagaci fakticky hodně. Musela jsem na něj tedy sebrat odvahu, neb některá témata stále hůř snáším, ale i tak.70% a proč ne víc? Spíš by mě asi lákala kniha, protože u filmu mi něco chybělo. Nedokážu to asi vhodně popsat slovy, ale měl podle mě být víc - nebo respektive mohl být víc dramatický na to, o jaké šlo téma. Reese hrála skvěle a i děj se mi líbil, prostřihy, prolínání minulosti a současnosti, jenže stejně - jak praví legenda - něco málo mi tam drhlo!


A pro dnešek to uzavřeme dalším postupem o deset procent vzhůru. 80% a nemám co víc dodat! Nečekaně si je vysloužil český film. Obecně vzato jsem k českým filmům, seriálům i knihám možná až přehnaně kritická. Bezva ženská na krku byla ovšem skvělá podívaná. Vtípky, holdy, chemie mezi herci... úžasná komedie, na kterou se určitě ještě někdy podívám, protože podobných oddechovek je rozhodně třeba víc. Hláška za hláškou. Sice předvídatelný děj, ale přesto stál za to.

Viděli jste některý z filmů? Jaký žánr máte rádi? Je lepší takhle krátká recenze nebo klasická plnohodnotná případně se na to mám vykašlat? :D


6 komentářů:

  1. Bezva ženská na krku se mi líbila. Jako jeden z mála českých filmů. Ale ten konec to trošku zabil. Jinak jsem viděla i Jamese Bonda a já upřímně bondovky s Craigem vyhledávám, protože tomu dává šmrnc a vlastní charisma. Navíc mi přijdou reálnější než ty předešlé...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak romanťárna, tam se snad ani jiný konec čekat nedal :D ale u toho Bonda - buď jsem stará škola, nebo divná (možné je klidně oboje), ale mně se líbila i ta jistá přehnanost - ještě dám fešákovi šanci, nicméně pro mě je favorit Pierce, což není nic proti ničemu. Každý z nás má jiné preference a je fajn i ten následný dialog :)

      Vymazat
  2. Viděla jsem akorát bondovky. Za mě byl nejlepším Bondem Roger Moore, protože ty filmy byly nejen kriminálka, ale taky děsná prdel :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si ty staré úplně nevybavuji - možná čas si je pořádně osvěžit :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)