čtvrtek 15. července 2021

Tip na výlet #4 - Zoo Tábor

Objevujeme další zoo!

A že jich v té naší vlasti je dostatek, takže nám to nějakou chvíli coby téma výletů vydrží. V některých jsme byli. Ať už nedávno, nebo před hodně, opravdu hodně lety. Jiné jsou pro nás premiérové. Právě jako třeba dnešní Tábor. Recenze na Googlu jsou takové… meh. Půl na půl, proto byla naše očekávání hodně nízká. Jak to dopadlo?

Prvně doporučujeme – jako se nám osvědčilo již několikrát – vyrazit ráno. V poledne už může být u pokladny trošku fronta a na parkovišti špetku manévry, ale stále nejde o žádný extrém. Svou rozlohou je Zoo Tábor spíš menší než větší, nicméně hravě tam strávíte 2 až 4 hodiny. S přehledem.

Důrazně doporučuji nechat doma odrážedla a podobná udělátka, která rády tahají menší dítka. Kočárek, golfky ok – to ještě jakž takž. Terén je totiž… no… jako v lese. Nejde o žádnou městskou betonovou zoologickou zahradu. Pohybujete se v lese, na louce, hodně kamínků, sem tam výmol nebo vymletý kousek od vody, po dešti bahno (takže klidně dejte mrňatům gumáčky).

Za další je potřeba se připravit, že tu není kamenný záchod ve smyslu budovy s toaletami a tekoucí vodou. Tuto funkci zastávají Toi Toi budky. Jejich stav vám nezhodnotím, my jsme nepotřebovali a mrňuli jsem dala vyčůrat za stromek na travičku, takže nemohu sloužit. Nicméně počítejte, že to podle recenzí nebude nic převratného a zabalte lahev s vodou nebo vlhčené ubrousky pro strýčka příhodu.

Možná v restauraci toalety jsou, nicméně my byli o malý kousíček dál v bistru. Tam rozhodně doporučujeme točenou malinovku. Obsluha perfektní, rychlá, nabídka klasická – hranolky, zmrzlina, panini, klobása, sýr v housce… žádná vysoká gastronomie.

Značení, kam jít, na jaká zvířátka narazíte? Nádhera! Když se vám stane, že některé zvíře neuvidíte nebo nebude venku… buď na něj narazíte v jiném výběhu, protože je puštěné jinde, nebo se za půl hodinky vraťte a ono vyleze. Zoo je velká tak akorát, aby se dalo vypíchnout, co vás zajímá nejvíce, případně ke kterému výběhu se podívat ještě jednou.

Za nás jsou top baribalové, puma, lvi a bílí klokani. V některých recenzích vytýkali návštěvníci neudržované výběhy. Upřímně… já vám nevím, ale máte pocit, že ve stepi nebo někde volně by měla zvířata vysečený trávník jako na golfovém hřišti a vše tip ťop vysekané a vypleté? Rozhodně jsem v zoo neměla pocit, že se dívám na zanedbané výběhy. Ani omylem. Naopak – velice nás nadchla svou rozlohou, terénem, prostředím i atmosférou a určitě jsme tu nebyli naposledy. Jo, parkování zdarma! A v celém areálu zoo je dostatek prostoru a možností k sezení – lavičky, židličky, stolečky. Krásná zákoutí a prostě… paráda.

Ceny, aktuální informace, otevírací dobu, možnost přenocování v zoo, programy, akce, komentované krmení a mnohem více najdete na webu zoo – stačí kliknout na obrázek. Ostatní foto nešířit bez souhlasu, jsou mé vlastní. Díky.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)