středa 15. září 2021

Tip na výlet #12 - rozhledna Milada

Pro milovníky kratších procházek!

K některým rozhlednám vede cesta delší, strmější a jiné jsou naopak až směšně blízko! Dalším rozdílem mezi nimi není jen jejich výška, respektive počet schodů. Rozhoduje i "krytí". Někdy výlet plánujeme, jindy vyrazíme podle nálady libovolným směrem a narazíme třeba právě na dnešní rozhlednu!

Náhodou objevené místo díky banneru (plakátu) na hrázi Orlické přehrady. Stačilo popojet kousíček nahoru do kopce pod vrch Krchov a bylo! Parkoviště bylo zdarma a neumím si představit, kde parkují vozy, pokud se jich tu sejde více, protože zase tolik míst tu není. Z parkoviště je to k rozhledně neuvěřitelných 265 metrů. Jdete tedy do kopce po štěrkem vysypané cestě - kočárek bych úplně nebrala. Místy je štěrk totiž hrubý a kameny dost veliké, ale to je na každém. Odrážedlo a podobné srandy určitě ne!

Pokud prší, bývá rozhledna zavřená, protože je celá otevřená. Že vám to nedává smysl? Tak se podívejte na fotku. Před povětrnostními vlivy vás absolutně nic nechrání. Pokud tedy fučí vítr, počítejte s tím, že vás to pořádně ofoukne!

Čeká na vás vstup 50,- kaček na osobu - dítka do tří let zdarma, pokud se nepletu - bohatá nabídka občerstvení, magnetky i turistické samolepky! Jako bonus milá obsluha a krásná místa k posezení s nádherným výhledem, pokud se vám nahoru nebude chtít. Jinak vyšlapete 144 schodů. Rozhledna je ze dřeva, schody jsou železné (nebo ocelové - blondýny se neptejte). A je to ta varianta schodů, které nejsou plné, takže skrz ně vidíte pod sebe, což pro mě fakticky není dobrý, bo jsem posera!

Ale ten výhled do okolí za překonání sama sebe v každém případě stojí! Koho zajímá nadmořská výška, pak je to 489 metrů nad mořem! Aktuální informace o tom, zda je či není rozhledna otevřena, případně další najdete na její facebookové stránce. Pokud se mě ptáte, jak jsou na tom toalety, pak nemám tušení, nehledala jsem a ani jsem kolem nich neprocházela, ale křovíčko to jistí! 

U některé z předchozích rozhleden už jsem se vás ptala, jak to s nimi máte, ale klidně si o tom můžeme popovídat i tady! Která vás nadchla a která zklamala? Kam se rádi vracíte? Jaká místa rádi objevujete? Dobrých tipů není nikdy dost, i když se opakovaně ukazuje, že kde se líbí jednomu, nemusí se líbit druhému. A to neplatí jen pro zoologické zahrady, klidně i pro rozhledny a jiná místa! Platí zákaz šíření fotografií bez mého souhlasu! U příštího tipu na viděnou!




Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)