středa 14. září 2016

Recenze - M. Sheridan: Stingerův pád

knihovna –  M. Sheridan: Stingerův pád


Další kousek na holení pro palmknihy.cz!

Obal mi přišel všeříkající a anotace? Zkuste si ji přečíst, tomu nešlo odolat. A ano, je mi jasné, že to není šálek čaje pro každého, ani čtení „na úrovni“, ale kdo rozsoudí, co je a není kvalitní čtivo? Jen sami čtenáři a já vám můžu rovnou říct, že dát na první dojem není dobré u lidí, natož u knih. Mohou totiž velmi překvapit…

zdroj obrázku klik



Originální název:  Stinger

Rok vydání v ČR2016
Rok vydání originálu: 2013

Počet stran:  392
(moje čtečka ve formátu epub píše 330 ☺)

Žánr: román pro ženy, erotika
série: Znamení lásky – díl 4.

Vydal:  Baronet
Překlad: Zuzana Ĺalíková

Za poskytnutí recenzního e-booku děkuji webu palmknihy.cz . Pořídit ji tam můžete za 199,- Kč nebo se podívat po klasické knize jako takové, kde se cena pohybuje od 217 do 350,- Kč bez poštovného nebo po ebooku za 199,- Kč. Heuréka vám napoví.



Kdo má zájem – ukázku si můžete přečíst zde J (prvních 21 stránek)


Anotace z databazeknih.cz:


Grace Hamiltonová vždy měla vše naplánováno do nejmenšího detailu. Vždycky přesně věděla, kam se bude její život ubírat, a byla hrdá na to, že svých cílů pokaždé dosáhla. Nikdy nesešla ze své cesty a nikdy se nezamýšlela nad tím, co doopravdy chce, nebo koho se to tak snaží potěšit. Dokud nepoznala jeho…Carson Stinger nikdy nehrál podle pravidel, pokud je neurčil on sám, a nikdy ho nezajímalo, co si ostatní myslí. Každý den bral tak, jak přicházel, bez plánů, bez vytyčených cílů. Coby slavná osobnost zábavního průmyslu pro dospělé vždy věděl, co od něj ženy chtějí, a nevěřil, že jim má co víc nabídnout. Dokud nepoznal ji…Několik hodin, které kvůli souhře okolností musí tito dva lidé strávit spolu, je oba změní...




Vendi, recenzent amatér:


Očekávání:
Nebudu lhát ani sobě, ani vám. Erotické romány čteme proč? Kvůli erotice. A romány pro ženy čteme proto, že chceme něco, co končí dobře. Něco, nad čím se nemusí výrazně přemýšlet a co si plyne samo vlastním životem. Spojení obojího je pak jen třešinka na zmrzlinovém poháru a očekávání zpravidla nebývají nijak valná.

Skutečnost:
Prvně začneme faktem, že je kniha součástí série. Vůbec k ničemu to nezavazuje. Jednotlivé díly tvoří samostatné příběhy, proto nevadí, když jste, stejně jako já, ty předchozí nečetli.

Obal se mi líbí a na druhou stranu mi i vadí. Přijde mi laciný, ale ze všech v sérii zase nejlepší. Ty další jsou mnohem horší.

"...Tváře jí zrůžověly, v obličeji měla vepsaný stud, jako by se právě přiznala, že mi chce sníst játra a zapít je dobrým italským vínem..."

Překlad je výborný. Nic mě vysloveně nebilo do očí, ani netahalo, jako se tomu mnohdy stává, když se text spíchne horkou jehlou a jsou v něm i chybějící čárky a zpřeházený slovosled. Zde nikoli.

A teď ke knize samotné. Vážení, já tleskám, žasnu a smekám. V dnešní době napsat cokoli, co je lepší než průměr, je výkon nad výkony. Podařilo se. Mia Sheridan rozhodně umí a to je kniha sem tam v komentářích hodnocena jako slabší v porovnání třeba s dílem Archerův hlas, který i na goodreads má nejlepší hodnocení ze všech autorčiných. Je vám jasné, po čem sáhnu příště? Nelze jinak, to musíte uznat!

"...Povzdechl jsem si. "Grace, na těch plovoucích dveřích na konci filmu bylo dost místa pro oba. To mi tu vážně chceš tvrdit, že po všem, čím si prošli a co udělali, aby přežili, se pořádně nepokusí vylézt oba na kus dřeva, který je dost velký pro oba?"..." (schválně, poznáte, na který film Carson naráží? :))

Autorka si umí hrát s detaily i s popisem a přiblížit vám prostředí tak, že fantazie pracuje a vy si dokážete vše dobře představit. Příběh je psán v ich formě a střídá se vyprávění z pohledu Grace a Carsona, hlavních postav.


Erotické scény nejsou pojaty nijak vulgárně a spíš než na strohé líčení samotného aktu se objevuje pocitová stránka. Velké plus za tuto skutečnost. Zároveň si ale kniha na nic nehraje. Je to erotický román pro ženy a tečka. Jen nečekejte sladkobolný děj typu: narazili na sebe, rozdali si to a zůstali spolu až do konce svých dní. Zase takhle prvoplánové to není a právě ten nečekaný průběh a napínavý příběh posunuly vše od obyčejné tří kachničkové erotiky do pěti kachničkové kategorie.  Tohle se vážně povedlo!


Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)