pondělí 23. srpna 2021

knihovna - D. Stoker, J. D. Barker: Dracul


Mrtví cestují rychle a dobře jim tak!

Každý skalní fanoušek upířího tématu s Draculou v čele právě prodělal orgasmus nebo infarkt. Nehodící se škrtněte! Ne, vážně, fakticky si vyberte. Já se řadila do skupiny číslo jedna. Kniha slibovala osvěžující novinku, která má šanci ohromit. Navíc se zdá, že je i druhý díl. Má angličtina je chatrná, ale podle všeho snad dokonce pokračování fenomenálního díla Brama Stokera – Dracula – opět pod taktovkou J. D. Barkera a Dacra Stokera. Zda Knihy Dobrovský plánuje vydat se mi zjistit nepodařilo, avšak byla bych na tuto knihu velice zvědavá.

Po téměř sto padesáti letech od vydání Draculy se Dacre Stoker, praprasynovec Brama Stokera, vrací k původním deníkovým záznamům svého slavného předka a k záhadám a nezodpovězeným otázkám doprovázejícím toto výjimečné literární dílo. Na základě dokumentů z autorovy pozůstalosti vytvořili spolu s americkým spisovatelem J. D. Barkerem (autor románů Čtvrtá opice nebo Pátá oběť) mrazivý příběh, který čtenářům odhalí prapůvod samotného hraběte Draculy, jeho tvůrce i tajemné ženy, která je navždy spoutala k sobě.

Což jsem ostatně byla i na Dracul… Dracula? Herdek, jak tohle skloňovat správně?! 119 stran uplynulo a stále jsem měla pocit, že se nic neděje. Nebo jinak. Ono se dělo. Dělo se toho i celkem dost. Jenže to celé bylo tak rozvláčně roztahaně nudné, že jsem z toho místy dostávala solidní kopřivku! Uspávač hadů, přesně tak bych přezdívala první polovině knihy po vzoru našeho profesora z vysoké, který přednášel právo s takovou vervou, že kdo nespal do dvaceti minut, měl nárok na metál!

Celou recenzi najdete na webu Knižní díra



Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)