středa 10. listopadu 2021

tvoříme s dětmi VI. - něco jako tetris


Recyklujeme!

Aneb vyráběj z toho, co máš doma po ruce - tentokrát to bude chtít plato od vajíček (těch, která se prodávají po 30 kusech) - a potřebovat budete horní i spodní část! K tomu nějaké ty barvičky a můžete si vytvořit... co vlastně? 

Tetris? Hlavolam? Skládanku? Asi úplně nesejde na tom, jaký použijeme název. Tvořit můžete buď vy, nebo zapojte dítka. Záleží na náladě. Barvy doporučuji hustší - rozhodně ne vodovky - ideálně bych sáhla po temperách. My tu máme cosi jako tempery z Pepca. Některé odstíny jsou perfektní, jiné kryjí dost na pikaču, ale pro nové kvůli tomu neběžím. Daly jsme dvě vrsty a bylo po problému.

Než ale začnete barvit, jedno z plat si rozstříhejte nebo nařežte nožem na menší dílky. Ono se to hodně blbě vysvětluje, ale potřebujete si vytvořit jednotlivé části skládačky, které budete později skládat na spodní část. Z obrázků vám to určitě bude jasnější! 

A jakmile je vybarvíte a necháte uschnout. Máte hotovo. Žádné lepení a další koumání nebo crcání. Taková kreativní rychlovka. U nás sklidila velký úspěch a opakovaně se k ní vracíme :) Mimochodem, znáte tetris? Hra ze stejného roku jaká já - 1984 - která baví celé generace a přitom je tak primitivní, až to bolí. Kolikrát jsme se doma předháněli, kdo nahraje víc kol či bodů. Toto je taková offline varianta! 



2 komentáře:

  1. Pěkná, tvořivá záležitost. Skvělý nápad jak děti zabavit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! S dětmi je to občas oříšek - jednou něco funguje, jindy ne, někdy zklame i zaručený recept, ale tohle ji baví stále, přitom taková "blbina" - když už nic, je to na logické myšlení. Díky.

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)