středa 8. ledna 2014

Střípek první


Návštěvníci původního blogu tuto rubriku dobře znají. Není v mých silách sem přenést dosavadní nasbírané Střípky, a proto ponechám původní stránky coby archiv. Tady začneme od jedničky. Čím? Inu, s Wixie jsme dlouho plánovaly - nebudu vás tu zatěžovat podrobnostmi o vymýšlení programu, dolaďování počtu účastníků, peripetie s ubytováním a tak dále :) A rovnou se pustíme do cestování a objevování! Čeho? Jsem to ale hlava děravá - no přece Londýna! Pro toto místo mám slabost (a nejsem sama) :)

Odlétaly jsme v 12:40 z Prahy. Při kontrole zavazadel jsem opět pípala, pána u kontrolního rámu velice pobavila má poznámka, že v Praze pípám vždycky a absolutně netuším proč. On to prý ví - náhodně si mě to vybírá - díky! Cesta proběhla naprosto bez problémů, jenže klid a pohoda neměla mít dlouhého trvání. S trochou bloudění jsme v podzemí našli nástupiště číslo šest, ze kterého měl odjíždět přes internet zaplacený EaysBus. Čekaly jsme patnáct minut, půl hodiny, hodinu... přijel jeden už plný a zase odjel. Zjistily jsme, že před námi stojí lidé s jízdenkami na 15:05, 15:15, 15:25 a my na 15:35... Ve čtyři přijeli hned tři a pro cca dvacet lidi bylo maximálně deset míst. Řidič, který se ujal nás, naprosto nechápal, jak je možné, že nás tam stojí taky a vůbec nechtěl věřit tomu, že žádný bus během uplynulé hodiny nedorazil. 

Výstupní stanice byla kousek od zastávky metra, která byla - světě div se - zavřená! Cedule nabádala cestující, aby se otočili vpravo a šli na jinou s názvem Earl´s Court. Což nám ani tak nevadilo, protože tam se měla nacházet modrá budka dr. Who Tardis a chtěly jsme tam vstoupit a vyfotit ji. Jenže ceduli psal vtipálek, neboť to bylo úplně na druhou stranu a my tak šly dobrých 15 minut blbě a zbytečně... Při druhém pokusu najít správné místo jsme se pro jistotu dvakrát ptaly! Našly jsme - tedy metro... budku ne... vše obehnáno lešeními, modrými plachtami, tma jak v pytli, všude pracanti v oranžových vestách s helmami na hlavě... Tardis nenalezen... Mission Failed.

Poučení pro příště: Vzít si Taxi nebo jet dražím National Expresem na Viktoria Station.

Totálně zmožené - hlavně psychicky - jsme dorazily na ubytko, kde nám bylo velice "taktně" naznačeno, že jsme padlé na hlavu - proč?

To máte tak - koupili jsme si lítačku na metro za 35 liber na zónu 1-3, podle našeho domácího jsme si měly připlatit 6 liber a přidat ještě čtvrtou zónu, abychom mohly jezdit metrem a nemusely přestupovat z busu na metro. Tak a teď mě pozorně sledujte!

Na zastávku metra je to patnáct minut pěšky, na zastávku autobusu asi tak tři minuty. Bus jede (pokud vychytáte čas, kdy jede málo lidí) cca 15-20 minut, vysadí vás přímo před stanicí metra a tou frčíte do centra... proč bych připlácela 6 liber (*33 na naše může být pro někoho směšná částka) a trmácela se patnáct minut pěšo, když můžu popojít kousíček a vézt si zadek v doubledeckeru? :)

Dnešní dílek byl veskrze teoretický a spíše textový než obrázkový, ale příště se polepším, slibuji - vyrazíme se podívat na Greenwich :) za týden na viděnou u dalšího dílku,

vaše Vendi



5 komentářů:

  1. Angličani josu blázni, to tvrdil už Obelix a mně to smázlo komentík *fňuk*:-) Vyřešily jste to dobře a dobrodružství může začít, nebo pokračovat spíš;-) Díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obelix má prostě pravdu! :) jak smázlo? to je vrchol, jestli to začne zlobit i tady! :( pokračování v úterý nebo ve středu, tentokrát s obrázky :) díky :-*

      Vymazat
  2. Mňo, vzhledem k tomu že jsem měla tu čest očkem nahlédnout do zákulisí příprav, snadno jsem si spočítala, že by zveřejnění všech těch aktivit zabralo větší množství samostatných objemných článků - i když by rozhodně nebylo nezajímavé. :-D
    Nicméně svatým právem autora je zveřejnit to, co uzná za vhodné... a ze sepsaného vyplývá jednoznačný závěr...
    ti šílení ostrované se opravdu velice snaží, aby se odlišovali od zbytku světa... pokud možno úplně ve všem. A nikdo jim nevymluví, že tento postoj není předností....
    Pěkně sepsaný poněkud náročný začátek vysněného pobytu... ale tak snad jste si to nepříjemné odbyly hned zkraje a vše další se ponese výhradně v pozitivním duchu.
    A taky budou obrázkýýýý....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, ano - obrázky budou :) :) zákulisí příprav bylo skutečně mnohdy zážitek nad zážitky, ale tak to snad bývá ve většině případů :D a jako autor opravdu musím provést menší selekci, neboť bych si tady mohla "vylévat" poznatky a zkušenosti klidně celý rok :D Ostrované mají svá specifika a konec konců i to je možná jeden z důvodů, proč se tam cítím dobře - jsou originální a my exoti a cvoci mezi ně prostě nějak snadno zapadneme :D:D:D a jak celý "zájezd" pokračoval? inu - nesl se v duchu rovnováhy :D díky ♥

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)