pondělí 17. března 2014

300: Vzestup říše


Nejspíš čekáte další díl Střípků, ale venku je krásně, zahrada je velká, tatínek hyperaktivní a chrlí jeden nápad a aktivitu za druhou. Ne zábavnou, nýbrž pracovní... takže nebojte - Střípky budou pokračovat, jen co se dostanu k úpravě fotek na další várku :) V mezičase tu pro vás mám recenzi na film, který jsme v sobotu s bráškou a švagrovou shlédli v kině...

300: RISE OF AN EMPIRE

rok výroby: 2014

délka: 102 minut

žánr: akční, drama, válečný

režie: Noam Murro

hudba: Junkie XL

hrají: Sullivan Stapleton, Eva Green, Lena Headey, Jack O´Connel a další

Hodnocení na ČSFD.cz 72%

Trailer s českými titulky:



Oficiální text distributora:

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série 300, se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Ve filmu 300: Vzestup říše čelí Themistokles masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. 

Společnost Warner Bros. Picture a Legendary Pictures uvádějí film 300: Vzestup říše v produkci společnosti Cruel and Unusual Films, Marka Cantona a Gianni Nunnariho. Hlavní role v tomto akčním dobrodružném filmu ztvárnili Sullivan Stapleton (Gangster Squad – Lovci mafie) jako Themistokles a Eva Green (Temné stíny, Casino Royale) jako Artemesia. Lena Headey si zopakovala svou hlavní roli z filmu 300 jako spartská královna Gorgo. Roli Aeskyla si zahrál Hans Matheson (Souboj Titánů) a Rodrigo Santoro opět hraje perského krále Xerxea.




Vendi recenzent amatér:

300: Bitva u Thermopyl byl naprosto luxusní film, který patří k mým skoro nejoblíbenějším. Už když byl avizován možný vznik pokračování, zvědavost a očekávání by se daly krájet. Nakonec nás kvůli problému s autorskými právy nechali čekat dlouhých osm let, ale chuť dílo spatřit nijak neklesla.

V sobotu jsme po delší přestávce vyrazili do kina a řeknu vám, byla to pecka! A že bych to teď ukončila? Dobře, tak ne.

Připravte se na hory svalů, litry krve, ostré meče, drsná slova a Evu Green, kterou bych nejradši kopla ze skály. Ne fakt, ta postava mě tam neskutečně rotuje! Ovšem vážně - spíš za to může herečka, kterou prostě nijak zvlášť nemusím. Štvala mě už v Temných stínech. Je to však čistě můj osobní problém a kvalitu filmu tato averze nesnižuje. 

Pokud si chcete příběh náležitě vychutnat, nedívejte se do učebnic dějepisu (jako já), protože tam najdete, jak to zákonitě musí dopadnout. Za předpokladu, že scénáristé a režisér ruku v ruce nezatoužili o přepsání dějin, což by si snad v případě takové díla nedovolili. Opravdu nedovolili - díky Bohu za ty dary!

Ve filmu se objeví několik chyb - ukažte mi, ve kterém se takové nenajdou - a jedna větší přehnanost v akční scéně s koněm na lodi k závěru. To bylo už vážně moc i na mě, a že jsem dost tolerantní :)

Kvůli mimču jsme šli na film ve 2D, byť jsme původně zamýšleli zkusit 3D. Jenže "tři déčko" začínalo až o hodinu později a to se nám nehodilo. Nicméně i v té 2D verzi bylo dost dobře poznat, které záběry jsou natáčené zvlášť kvůli 3D zpracování. Žádná velká hitparáda teda, proto můžu soudit, že jsme o nic závratného nepřišli.


Jak bych to uzavřela? Jedinečná neotřelá akční podívaná, nic pro slabé žaludky a zřejmě ani pro lidi s vytříbeným vkusem a hnidopichy. Původní 300 to nikterak neshodilo, právě naopak jim film velmi úspěšně sekunduje a vše doplňuje. Dozvíte se, jak přišel Xerxes ke své zlaté kůži, jak Sparta přijala porážku svého krále, kdo rozpoutal bitvu, která rozhodne osud Řecka. Už teď se nemůžu dočkat, až si film pustím doma :)


PS: Hudba je naprosto úchvatná!



Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)