neděle 26. října 2014

Máte právo 9


Co takhle dát si jahody se šlehačkou? ☺




Veškerá práva ohledně tématu HP náleží J.K.Rowling, za vše ostatní je odpovědná má mysl v těsné spolupráci s mou fantazií. Píšu pro zábavu, čtenářky a ne pro zisk. Bez souhlasu autorky platí zákaz kopírování textu.



9. Máte právo na jahody se šlehačkou a oříškové oči

Narcissa Blacková, dříve Malfoyová, byla vždy povznesena nad šeptandy a klepům nevěnovala žádnou pozornost. Když se k ní ovšem donesla zpráva, že se její bývalý manžel zasnoubil, radost z toho rozhodně neměla. Protože se však nic dalšího nedělo, považovala to za pouhou fámu. Ulevilo se jí. Odmítala připustit možnost, že by se Lucius znovu oženil. Přála si zůstat jeho jedinou ženou v historii a rodokmenu. Navíc by s novým sňatkem mohl přibýt i další dědic a ona chce pro svého syna to nejlepší, což zahrnuje kompletní dědictví po svém otci. Takové krásné jmění by se v žádném případě nemělo už víc dělit! Se značnou nechutí tedy o několik málo dní později přijala oficiální potvrzení této zvěsti o zasnoubení. Ještě víc ji ale rozlítilo jméno, které bylo s jejím exmanželem spojováno. K pocitu zrady, ukřivděnosti a absolutního zmaru se přidalo ještě znechucení a odpor. Tohle nenechá jen tak!


Lucius byl navýsost spokojený sám se sebou. Jen sexuální půst se mu tak úplně nezamlouval, to však byla maličkost, se kterou se krátkodobě dokáže vyrovnat. Zvlášť, když jeho odříkání bude na samém konci náležitě odměněno a zúročeno. Velice ho překvapil vzkaz od Narcissy, v němž ho žádala o schůzku, pokud možno v soukromí. Přijal, neboť zvědavost musí být uspokojena, další frustraci si nemohl dovolit. Pozval ji na Manor, aby eliminoval riziko rozvíření nepříjemných drbů. On by je úspěšně ignoroval, ale byl si na devadesát devět procent jistý, že Hermiona ne. Když Narcissa vešla, byla stejně chladná a elegantní. Ještě jedna věc ho na ní však upoutala – přímo hmatatelná nervozita smíšená s něčím dalším. Posadila se proti němu a rovnou spustila:

„Samota ti dlouho nevydržela,“ řekla s hranou sebejistotou, ale on do ní viděl. Rty jí zbělely, jak je pevně svírala, aby udržela emoce na uzdě.

„Netušil jsem, že rozvodem s tebou jsem se upsal k doživotnímu celibátu a staromládenectví,“ nebylo dobré dráždit někoho, kdo měl shodné geny s Bellatrix. Riskoval, ale to on přímo zbožňoval. Nečinnost pro něj nebyla.

„Jak můžeš pošpinit naše dobré jméno spojením s takovou… s takovou…“ přestože zuřila, nedala průchod vzteku a dusila ho v sobě. Lucius prudce vstal a Narcissa ho následovala.

„Neopovažuj se dokončit větu!“ obořil se na ni ostře. „S tvým jménem to nemá nic společného, jsem Malfoy a ty Blacková!“

„A co náš syn? Myslel si na něj, když si hledal někoho, kdo ti zahřeje postel a polechtá ego?“ zrudla vzteky.

„Našeho syna se to nijak nedotkne! Je to můj jediný dědic a tím také zůstane!“ začínal toho mít akorát dost.

„Pak nechápu, proč si ji musíš brát, zrovna ji!“ ruce sevřela v pěst.

„Jsi poslední člověk v této zemi, kterému bych toužil cokoli vysvětlovat. Nic ti nedlužím, chtělas rozvod a já ti vyhověl, tím jsme spolu vyrovnáni. Nemusím ti skládat účty, ani se před tebou obhajovat! Teď, pokud mě omluvíš, čeká mě piknik s mou snoubenkou,“ provokativně se usmál a odešel. Slíbil Hermioně romantický večer ve dvou. Jeho plány posledně padly, neboť onemocněla a nechtěla ho nakazit. Z nepochopitelného důvodu odmítla lektvary a rozhodla se léčit po mudlovsku. Sice to nechápal, ale nemínil jí to vymlouvat. Měl alespoň dostatek času dovést vše k dokonalosti.


„Náno, náno, NÁNO!“ nadávala si a tentokrát nahlas. Proč jen dostala ten příšerný nápad, že chřipku vyléčí klasickým způsobem a nevezme si lektvar proti nachlazení? Nejenže v práci nabrala pořádný skluz, ale připravila se o romantický večer, který jí sliboval Lucius. Kdyby na prsteníčku levé ruky neměla ten prsten, stále by nevěřila, že se to celé dělo. Naposledy zkontrolovala svůj obraz v zrcadle. Lucius jí ráno poslal růži a u ní byl malý pergamen… sliboval nádherný večer jen pro ně dva, hlavně se měla teple a pohodlně obléct. Trochu ji to zarazilo. Nevěděla, co od toho čekat, ale to vlastně nikdy v souvislosti s jeho osobou. Takže zvolila těsné černé rifle, bílé skoro průhledné tričko, kdyby náhodou a teplý tmavě zelený svetr. Obula si naprosto asexuální kecky. V poslední chvíli se zarazila nad balerínami na nízkém podpatku s obavou, zda tu ležérnost a pohodlnost nepřehnala. Raději se ještě v rychlosti přezula. Akorát zazvonil zvonek.

Lucius se usmál, Hermiona beze slov nervózně přijala nabízenou ruku a nejistě ho políbila na tvář. Oba je přemístil neznámo kam. Věděla jediné - museli zůstat na území Británie, dál mu to podmínka nedovolovala. Ocitli se v parku nebo zámecké zahradě, na zemi byla deka. Po podrobnějším prozkoumání zjistila, že to byl úžasně hebký a měkký koberec. Na něm polštářky, malý stolek, křišťálové sklenice, bílé porcelánové talíře se zlatými ornamenty po okrajích, stříbrné příbory, červené víno v karafě, miska s ovocem, podnos se sýry, ošatka s pečivem, chladící se lahev šampaňského, miska nádherně vonících jahod, čokoládové pralinky. Hermiona nebyla schopná určit, na co má větší chuť…


Opět a znovu se přistihl při myšlence, jak snadné je tuto ženu okouzlit, šokovat a získat. Takřka s otevřenou pusou těkala pohledem mezi jednotlivými detaily scény před nimi. Pohodlně se posadil a ona následovala jeho příkladu.

„Na co máš největší chuť?“ zeptal se bez postranních úmyslů.

„Je tu toho tolik, je těžké vybrat jen jednu věc,“ pousmála se.

„Máme na to celou noc, není kam spěchat,“ ujistil ji.

„Potom na začátek volím sýry,“ navrhla.

„Výborná volba,“ přitakal. „Jako první je tu Fourme d´Ambert, na pohled nevypadá úplně nejvábněji, ale je to naprostý skvost. Vyrábí se z kravského mléka v oblasti Auvergne v pohoří Forez, zraje minimálně 28 dní a voní po houbách a ořechách.“ Podal Hermioně kousek a sám si jeden vzal do ruky, přivoněl a poté ochutnal. „A protože máme červené víno, je dalším sýrem Téte de Moine. Švýcarský skvost. Jeho název v překladu znamená mnichova hlava a je vyráběn v opatství Bellelay v pohoří Jura z nepasterovaného kravského mléka. Má výrazně kořeněnou, přesto jemnou chuť. A do třetice tu máme kousek z Anglie – Blue Stilton. Čím zralejší, tím výraznější a ostřejší. Koukám, že tvůj šálek čaje to nebude,“ snažil se nerozesmát, když se Hermiona po ochutnání dost nevybíravě zašklebila. Podal jí kousek francouzské bagety.

„Bojím se, že nejsem ten správný gurmán, abych dokázala ocenit kvalitu,“ posmutněla.

„A proto jsem tu já, abych tě to naučil,“ snažil se jí spravit náladu.

„Jenže co naučím já tebe?“ Chtěl říct, že vlastně nic, ale to z jistých důvodů přiznat nemohl. Pohladil ji po tváři a odpověděl: „Na něco určitě přijdeme.“ Aby zahnal nežádoucí myšlenky, které mu jeho představivost nabízela, pustil se do jednotlivých kousků ovoce. Na chvíli se natáhl, aby ulevil zádům, která protestovala proti sezení na zemi. Hermiona si lehla vedle a přitiskla se k němu. Chvíli jen tak mlčky pozorovali hvězdnou oblohu.

„Támhle nalevo je Velký vůz,“ zašeptala Hermiona, „a na druhé straně je Pegas a Orel.“

„Vidíš, o hvězdách nevím skoro nic. Takže za tři druhy sýra tři souhvězdí, spokojená?“ pohladil ji po zádech a ona ho místo odpovědi políbila. Poprvé vážně zalitoval, že si vymyslel celou tu věc s celibátem, protože sex v přírodě pod hvězdným nebem, víno, čokoláda, jahody, šampaňské… nic nemohlo být ideálnější.

„Měli bychom přestat, dokud to jde,“ posadil se. Poprvé za celou dobu měl pocit, že to nechal zajít moc daleko.

Sýry zdroj - http://www.receptyonline.cz/druhy-syru--682.html  

8 komentářů:

  1. No Lucius opět zabodoval. Jsem zvědavá co se z toho jeho plánu vyvrbí. Děkuju za kapitolku.scully

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak sám poznamenal, na Hermionu je snadné udělat dojem. Přiznejme si, že Ron nebyl zrovna vzor mužnosti a galantnosti a někdo, kdo hodně čte (jako Hermiona) si s Luciusem musí připadat jako ve snu :D Díky za komentík

      Vymazat
  2. Hermioně tak trochu rozumím, asi bych byla taky taková "blbka" :D, která se nechá snadno okouzlit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda... chtě, nechtě se jí musím zastat, protože... takhle dokonalýmu chlapovi by neodolala snad žádná.

      Vymazat
  3. Mami: No neviem, asi po skúsenosti s ním, mám na mysli to, že sa ju pokúšal zabiť, či si nenechal nikdy újsť príležitosť ju zosmiešniť, by som nebol taká hr do vzťahu s ním... Aj keď Ron bol neandrtálec a po ňom musia byť všetci už len v kategórii princ.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hormony jsou sviňa a je mladá, nezkušená... těžko soudit :)

      Vymazat
  4. No áno, po Ronovi je v romantike kráľom ktokoľvek... Čo len to tá Rowla šnupala, že vypotvorila takýto nehomogénny pár ??
    Nuž, Lucius, hviezdna noc, mäkká deka, nežná deva a Tvoje blbé predsavzatia! Tak Ti treba!
    A ja idem na ďalšiu kapitolku ;)
    nad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas - Rowla šmátla vedle, ale díky Bohu za fanfiction, my to napravíme :D
      Jo jo, zavařil si to chlapec sám :D měl myslet trošku dopředu :D
      Já děkuji za komentíky♥

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)