čtvrtek 9. října 2014

Vánoční hrátky 9+10


V dnešním dvojdíle nás čeká názorná ukázka skutečnosti, že když se něčeho chytí Brumbál, je lepší vzít nohy na ramena... nebo ne?





Advent 2012 – Vánoční hrátky SS/HG

počet kapitolek: 24 v rozsahu 100-500 slov

betace: Claire

zveřejňováno od 1. do 24.12.2012 na vendea13.blog.cz

Veškerá práva ohledně tématu HP náleží J.K.Rowling, za vše ostatní je odpovědná má mysl v těsné spolupráci s mou fantazií. Píšu pro zábavu, čtenářky a ne pro zisk. Bez souhlasu autorky platí zákaz kopírování textu i obrázků.





Neděle - Severus dospěl k rozhodnutí - dnes to bude on, kdo vybere hru!

"Venku napadl čerstvý sníh," oznámil.

"Hm, snad vydrží až do Štědrého dne," sdělila Hermiona své přání.

"Půjdeme se projít?" zeptal se Severus.

"Proč ne," souhlasila.

---------------------------------------------------------------

"Co si postavit sněhuláka?" vyhrkla najednou nadšeně Hermiona.

"Mám lepší nápad," usmál se Severus, "zahrajeme si hru," vypůjčil si její větu z předešlých dnů, "každý si postaví sněhové opevnění a následně se pokusí dobýt území toho druhého."

"Dobýt čím?" tázala se zaskočeně.

"Koulí," zároveň se slovy jedna zmiňovaná sněhová věc zasáhla Hermionu do čepice.

"Zmijozel," vzdychla naoko a pustila se do budování.

"Jak zní pravidla?" zavolala na Severuse a spokojeně si prohlížela svůj výtvor, který tedy ani náhodou nemohl předčít Severusovy dokonalé hradby a dvě detailně propracované věže.

"Pravidla jsou, že žádná nejsou. Cílem je všemi dostupnými prostředky uchránit vlajku a ukrást soupeřovu," mrkl na ni, zároveň na její věžičce vykouzlil nebelvírskou vlajku.

Hermiona netušila, jak to Severus dělá, ale na její opevnění útočila jedna sněhová koule za druhou, takže věž brzy padla za vlast. Vlajku nechala levitovat ve vzduchu a rozhodla se k zúročení tvrzení, že risk je zisk. Připravila si náruč plnou munice a rozběhla se. Jednu za druhou vrhala ne po hradbách, ale po Severusovi, aby ji nemohl zastavit.

Jenže Severus měl k dobru léta praxe v mnoha oborech a taktéž byl zvyklý předvídat kroky svých protivníků. Zašeptal zaklínadlo a sníh pod Hermioninýma nohama se proměnil v led. Ta, ve snaze zbrzdit pád, doklopýtala k nejbližší závěji a regulérně do ní zahučela. Severus se musel hodně přemáhat, aby nevyprskl smíchy.

Hermiona se zvedla, oprášila sníh z kabátu, sladce se na manžela usmála a "Bombarda maxima," jedna věž se částečně poroučela k zemi a částečně na Severuse. Hermiona běžela pro vlajku, ale něco jí podtrhlo nohy. Severus se stihl vyhrabat dřív, než předpokládala, klekl si nad ni, aby nemohla vstát a pořádnou dávku sněhu jí naházel pod kabát.

"Dost, dost," prosila celá rozesmátá, "jsi vítěz!"

"No proto," usmál se a pomohl jí vstát.

Ani jeden z nich netušil, že jejich počínání mělo svědka, který hned druhý den hodlal právě viděné využít.

************************************************************************

Při snídani ve Velké síni

"Na dnešní odpoledne je pro vás připravena výzva. Každá kolej do oběda vylosuje 15 zástupců. Ti se ve tři hodiny dostaví na famfrpálové hřiště. Ostatní jsou zváni na tribuny coby přihlížející," pronesl Brumbál tajemně.

15:00, famfrpálové hřiště, Bradavice

Čtyři obrovské hromady sněhu, u každé stálo 15 vybraných zástupců oblečených v barvách koleje.

"Vaším úkolem je během jedné hodiny postavit co nejlepší opevnění, které odolá útoku a zajistí vám tak vítězství. Dalších třicet minut budete mít na přípravu munice. Je na vás, na kterou z ostatních kolejí zaútočíte. Kolej, jejíž dílo odolá nejdéle, pak za odměnu získá Zimní bradavický pohár, první ve své historii. A jako bonus velkolepou hostinu pro své členy. Pravidlo je jen jedno - žádná kouzla, a to bez výjimky. Tento turnaj má prověřit vaši zručnost, představivost, týmovou spolupráci a schopnost poradit si i bez kouzel. Hra začíná!" zavelel Brumbál.

Všichni se pustili do práce:

Zmijozelští se rozhodli, že se vykašlou na věže a začali v rohu hřiště budovat do půlkruhu vysoké hradby.

Havraspárští zvolili taktiku opačnou - hodně věží a mezi nimi úzké hradby akorát na to, aby tam mohl stát jeden člověk a útočit.

Nebelvírští se nejprve chvíli radili, aby se na závěr shodli na tom, že udělají dvě velké a pevné věže a hradby tak vysoké, jak jen stihnou, dvojité.

Mrzimorští se usnesli, že nebudou ztrácet čas stavbou věží a raději postaví hradby ve třech řadách za sebou.

Tvorba munice:

Zmijozel - velké a těžké koule.
Havraspár - jedna třetina velkých, jedna třetina středních a poslední třetina malých koulí.
Nebelvír - malé koule, které se dají snadno, rychle a daleko házet.
Mrzimor - jedna třetina velkých koulí, dvě třetiny malých.

"Nadešel váš čas - útok!" zvolal Brumbál.


Zmijozel se zaměřil striktně na Nebelvír. Jejich vzájemná rivalita byla pověstná, takže nikdo ani o jiné variantě neuvažoval. Havraspárští se rozhodli podpořit Zmijozel a zároveň část z nich útočila i na Mrzimor. Nebelvír mistrně vracel útok Zmijozelu a čtyři členové měli za úkol útočit ještě na Havraspár. Mrzimor hodlal využít toho, že je velmi opomíjen a útočil jen slabě na Havraspár. Tiše doufajíc, že soupeři se zlikvidují sami navzájem. Zmijozel ke své vlastní škodě bohužel disponoval pouze velkou a těžkou municí, která daleko nedolétla. Když zasáhla cíl, napáchala sice velké škody, ale jen přibližně jeden z dvanácti zásahů byl úspěšný. Zmijozel tak padl jako první. Jako druhý padl Mrzimor, na který se společně zaměřil Nebelvír ve spolupráci s Havraspárem, který rychle usoudil, že bude lépe se s jedním spojit proti druhému, než své síly dělit mezi oba. Nakonec se ukázalo, že střední velikost munice je co do doletu i síly úderu, tou nejlepší možnou variantou a stateční Havraspárští tak slavili velkolepé vítězství.

2 komentáře:

  1. To jsem nečekala. Myslela jsem, že vyhraje Nebelvír nebo Zmijozel.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)