čtvrtek 11. prosince 2014

Den jedenáctý


Dnes se na to podíváme z trochu jiného úhlu pohledu.


Za nápad na dárek v tento den děkuji Gleti

Veškerá práva ohledně tématu HP náleží J.K.Rowling, za vše ostatní je odpovědná má mysl v těsné spolupráci s mou fantazií. Píšu pro zábavu, čtenářky a ne pro zisk. Bez souhlasu autorky platí zákaz kopírování textu.

Severus vytvořen pomocí ChibiMaker, křídla a dárečky staženy z openclipart.

11.12.


Hermiona seděla za svým psacím stolem v pracovně. Využila chvíli, kdy si Ron a Harry šli zahrát famfrpál a pustila se do přemýšlení. Nemůže v tom přece Hagrida nechat. Kdyby nikdo jiný, ona mu prostě pomůže a nějaký dárek pro Severuse Snapea vymyslí stůj, co stůj. Když za nimi přišel bradavický šafár, plácla bez většího přemýšlení první věc, která se sama nabízela… kniha. Až po vyslovení jí došlo, jaká kravina to byla. Jako chtít věnovat řezníkovi kýtu vepřového, prostě tahat dříví do lesa!

Musí na to jít odjinud. Hypnotizovala prázdný papír, hrála si s perem, ale žádný nápad nepřicházel. Co dát profesorovi lektvarů? Mistrovi ve svém oboru? Muži, kterého zná jen zběžně? Co ještě nemá? Co by chtěl? Čím mu udělat radost? Je vůbec způsob, jak mu udělat radost? Hermiona se začala nahlas smát, protože ji napadlo poslat mu vstupenku na striptýzovou show! Někde zahlédla reklamní leták a teď si na něj vzpomněla. Hned tu představu zahnala, bylo by to nedůstojné, ovšem zábavné, bez diskuse! A ještě zajímavější by bylo jít se podívat, zda by přišel!

Ještě malý okamžik si s tou ideou pohrávala, a potom ji odsunula do sekce Na později, kdyby náhodou. Druhý nápad nebyl ani originální, ani se jí tolik nezamlouval, zdálo se však, že na lepší nepřijde a tak vytáhla z knihovny za sebou rukověť přísad nejvzácnějších a jala se hledat ty, které by byla schopná s využitím svých, případně Harryho, kontaktů sehnat s přijatelnou dodací lhůtou.

Během dopoledne se jí podařilo oběhat a vyřídit objednávky. Vzala jen ty přísady, které jí budou obchodníci schopni dodat do zítřejšího večera. Připravila odměny pro sovy a chystala se postavit další překážce: Co napsat na přáníčko? Obracela v ruce kartičku s vánočním sobem, který měl červený nos, a dumala.

PRO PROFESORA, KTERÝ VŽDY VĚDĚL, JAK NĚCO NAUČIT I TY NEJTUPĚJŠÍ


A na závěr, než druhý den večer před odesláním krabici zalepila a obalila červeným papírem se zlatými hvězdičkami, vhodila dovnitř ještě malou obálku se dvěma vstupenkami, co kdyby náhodou!

4 komentáře:

  1. Přísady do lektvarů pan profesor určitě ocení :-), děkuji za povídku :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mami: keď nie prísady, tak tie lístky... Chcela by som vidieť jeho tvár, keď to rozbalil a potom Hermioninu, keď ju pozval na to predstavenie

    OdpovědětVymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)