pátek 5. prosince 2014

Den pátý

Směle pokračujeme v krasojízdě, ale Severus Snape naše nadšení zajisté nesdílí

Velký dík a věnování patří dvěma čtenářkám, které stojí za dnešními dary: Wixie a Railey



Veškerá práva ohledně tématu HP náleží J.K.Rowling, za vše ostatní je odpovědná má mysl v těsné spolupráci s mou fantazií. Píšu pro zábavu, čtenářky a ne pro zisk. Bez souhlasu autorky platí zákaz kopírování textu.




Severus vytvořen pomocí ChibiMaker, křídla a dárečky staženy z openclipart.


Vzpomínáte, jak si posledně Severus posteskl, že Oskar nebude myšolovkyně?  Možná by měl pro příště dobře zvážit, co si přeje. Když dnes ráno otevřel oči, naskytla se mu nevídaná podívaná. Přibližně jeden centimetr od jeho nosu, na novém tmavě rudém povlečení šitém na zakázku, ležela mrtvá, roztrhaná myš.

„No do prd…“ ano, čtete dobře. Náš vždy klidný, chladný a dokonale rezervovaný profesor zaklel jako ten nejmudlovatější z nás. Oskar, jako by to tušila, se objevila až večer. Že by měly kočky, vedle devíti životů, i šestý smysl?

Díky všem zakladatelům, že ráno nezakopl o nějakou poštovní zásilku, to by byla nejspíš poslední kapka. Vlastně ani po návratu z výuky se nekonalo žádné další překvapení. Ovšem pokud se Severus ráno přesvědčil o tom, že máme vážit svá slova a přání, pak na večerní situaci sedí rčení: nechvalme dne před večerem… Sotva se uvelebil na gauči s knihou a s nepatrným náznakem úsměvu na tváři, na okno zaťukala sova.

Že podzemí nemá okna? Ale kdeže! Jste přece v Bradavicích, nezapomínejte!
Malá bílá sovička nesla v zobáčku dvě obálky – jednu neutrálně béžovou a druhou, o něco méně neutrální, křiklavě zelenou. Krasopisně nadepsaná adresa na obou hlásala:

Pan profesor
Severus Snape
Bradavice


První obsahovala pozvánku na vyhlídkový let balonem nad Skotskem, účast nutno potvrdit nejpozději dva dny před vzletem, v koši bude k dispozici občerstvení, průvodce, dalekohled a fotograf. Jest přísně zapovězeno bráti s sebou domácí mazlíčky, dítka mladší deseti let. Koš jest taktéž opatřen kouzlem proti srážce, vypadnutí cestujících a bezpečné přistání jest samozřejmostí.

Severusovi zněla nabídka celkem lákavě, proto poukaz opřel o lahvičku léčivého séra na pracovním stole, aby ji měl na očích.

Druhá, děsivě zelená, obálka ukrývala další poukaz. Náhoda měla evidentně smysl pro humor. Jak Severus četl obsah, mračil se čím dál víc. Těžko říci, proč v něm nabídka dovolené v libovolné lokalitě na 14 dní pro dvě osoby od cestovní kanceláře ČaČOS*, vyvolala právě tyto emoce. Můžeme se jen dohadovat, zda nevěděl, kam by jel, či s kým, nebo prostě odmítal dovolenou jako takovou… do jeho hlavy nevidíme. Nicméně, poukaz byl vrácen do obálky a odložen na stůl. Jestli na něj později zapomněl nebo se k němu ještě vrátil, nevíme… tedy zatím.


*Čarodějové a Čarodějky Objevujte Svět

8 komentářů:

  1. Mami: Oba dary by sa mi páčili :-) a tá dovolenka asi najviac. Já by som mu nepovedala nie, keby má zobral so sebou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že dnes Severus dostal dva celkem ucházející kousky :D která z nás by se bránila? Nehlaste se všechny! :D

      Vymazat
  2. Já nevím, co se mu nelíbí, sucharovi! ČaČOS geniální :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi nerad dovolenou, no co ti mám povídat :D On je jeden velký nerozlousknutelný ořech :D Díky!

      Vymazat
  3. Nevďačník jeden :D Ja by som teda ochotne išla, ale Sev zjavne nie je v najlepšej nálade :D Ale asi tomu dopomohlo aj raňajšie prekvapenie od Oskara :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uznej, že takový budíček by rozhodil každého :D

      Vymazat
  4. Že by si nevěděl rady s poukazem na dovolenou? Zná vůbec význam termínu "dovolená"? ;-)
    Kdyby ne, nebylo by divu, že se tak mračil. A nám by to samozřejmě nepřiznal. Protože on ví v podstatě prakticky všechno (skoro). :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osobně si myslím, že pojem dovolená je pro Severuse velká neznámá :D
      A co neví, to si zjistí :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)