neděle 20. prosince 2015

recept - advent 2015 - oříškové pracny


Ještě za tepla dávám letošní předvčerejší receptík, který jsme si vybrali na poslední chvíli. Mamka prostě chtěla pracny. Takže jsem hledala a našla oříškovou variantu. Obvykle nám totiž pracny nešly. Z plechových formiček šly páčit tak leda sbíječkou. Tomu zabrání silikonová forma - áve!


Připravíme si:

130 gramů hladké mouky
70 gramů mletých oříšků - dala jsem lískové a vlašské 1:1
1 vejce
150 gramů másla (dáváme Heru)
120 gramů moučkového cukru
kakao
špetka skořice



Už to znáte - vyhrneme si rukávy, umyjeme ruce a šup uplácat těsto ze všech výše vypsaných ingrediencí. Můžete dát na pár hodin nebo přes noc uležet do chladu. My ho zadělali a rovnou se pustili do práce :)


Využili jsme loni koupenou silikonovou formu. Nebo je to plech? Prostě pomůcka na pečení! U větších kousků jsem formičku neplnila celou, ale nechávala malý důlek. Hvězdičky/kytičky jsem plnila celé, neboť jsou drobné. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů přibližně 10 minut. Hlídáme, cukroví je zrádné a stačí minutka, aby se spálilo.



Upečené kousky vyklopíme na noviny (ano, používáme coby podklad letáky Lidlu). Jakmile trošku vychladnou, obalíme je v cukru, naskládáme do přepravky a schováme před nenechavýma ručkama. Hotovo! 











Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)