úterý 19. ledna 2016

Čtenářské cíle pro rok 2016


Protože jsem ještě nedočetla knihu k recenzi - ano, jsem loudal - tak je tu malé knižní předsevzetí. Vlastně mé jediné pro daný rok. I když... já si dávám ještě jedno, které je už pár let stejné - hlavně se z toho neposrat ;-)





1. Mám rozečtených asi pět knih, čili cíl číslo jedna je dorazit je všechny, abych neměla žádné resty.

2. Embargo na nákup. V současné době mám na hromádce odhadem 40 knih, které jsem koupila za poslední tři roky a ještě na ně nesáhla. Proto bych ráda minimalizovala nákupy a mezi recenzními ebooky zdolala i část tohoto nešvaru. Proč nešvaru? Protože nepřečtené knihy nedokážu uklidit do knihovničky (neumím vám to vysvětlit), tudíž překáží! Má to někdo podobně?

3. Účastním se čtenářské výzvy, kterou připravila databazeknih.cz, kde mě najdete pod nickem Vendea28. Jedná se od 20 bodů, z nichž dva už mám splněné :)

4. Další a zároveň poslední výzvou je příčka, kterou jsem si sama stanovila na goodreads.com. Vloni jsem chtěla přečíst 50 knih. A povedlo se, jenže 8 z toho (minimálně) byly harlekýnky a ty by se počítat neměly, protože... i když je čtu na vymytí mozku, neberu je za plnohodnotnou literaturu. Dělám chybu? Proto jsem si pro letošek dala za cíl 45 knih s tím, že harlekýnky budu dvě počítat za jednu a uvidíme, jak se mi povede. Proč jsem si stanovila menší počet? Protože... to máte tak... prostě mám volného času méně a méně. A do čtení se nechci nutit. Raději si dám nižší laťku, než abych jančila (ego, chápejte), že to nedám.

Výzev je na internetu spousta, ale zatím mě žádná nezaujala natolik, abych ji přibrala. A také... nechci jich mít moc, neboť čtení je koníček a malá závislost, nesmí se z toho stát povinnost nebo pouhý konzum. I z toho důvodu jsem ani nezkoušela navázat spolupráci s více nakladatelstvími. Jedno mi bohatě stačí. 

Jaký výzev se účastníte vy a je nějaká, na kterou bych se měla mrknout?





2 komentáře:

  1. No já ti držím place hlavně u druhého bodu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rovněž mám pocit, že bude patřit k těm nejnáročnějším :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)