úterý 3. května 2016

knihovna –  S. Reynard: Gabrielův ráj


Série o Gabrielovi a Julii finišuje do cíle a přede mnou je recenze na díl třetí. Bála jsem se, že mi bude trvat měsíce, než knihy přelouskám a nakonec by se to vešlo do jednoho týdne, což mi přijde obdivuhodné. Ano, je to tím, že smím jen ležet a nic k tomu, čímž mi vzniká víc prostoru pro četbu než normálnímu člověku. Ale darovanému koni se na zuby nekouká, jdeme si to shrnout!


zdroj obrázku - klik



Originální název:  Gabriel´s Redemption

Rok vydání v ČR: 2014
Rok vydání originálu: 2013

Počet stran: 560

Žánr: román pro ženy
série: Hříšné odstíny vášně, díl 3.

Vydal:  XYZ
PřekladHana Netušilová, Kristýna Vítková

Celou trilogii mi přinesl Ježíšek. Díly můžete koupit buď jednotlivě za cca 199,- kaček jeden, nebo v pěkném boxu za přibližně 700,- korun. Záleží na konkrétním obchodu. Heureka vám ráda pomůže a vyhledá variantu, která se vám zamlouvá nejvíce ;-)


Anotace z databazeknih.cz:


Závěr eroticko-romantické trilogie. Profesor Gabriel Emmerson opouští post emeritního profesora na Torontské univerzitě, aby mohl začít nový život se svou milovanou Julií. Je přesvědčený, že společně mohou čelit jakékoli výzvě, a rád by založil rodinu. Jenže Julia je pohlcena svým studiem, a když dostane příležitost přednášet o své práci na Oxfordské univerzitě, je Gabriel nucen ji oponovat. Navíc ani v Oxfordu Gabriel neunikne své minulosti a napovrch vyplouvá jedno z jeho největších tajemství, jež má navždy změnit jeho i Juliin život... 




Vendi, recenzent amatér:


Očekávání:

Prostě pokračování, které si udrží laťku prvního i druhého dílu a nesklouzne k plytkému romantickému čemusi, co bude protkané sexem a vulgarismy. 

Skutečnost:

Zuby nehty se chci bránit srovnávání jednotlivých dílů, protože nejsem schopná říct, který byl či nebyl nejlepší. Každý měl něco do sebe. První uvedl do děje, druhý přinesl napětí a větší rozvinutí příběhu i postav. Třetí to pak celé uzavřel, aby vznikl kompletní celek, který mi udělal obrovskou radost.

Nebudu nikomu mazat med kolem pusy. Je to červená knihovna/román pro ženy, přesto nevidím důvod, proč nad ním ohrnovat nos, neboť je dobře sepsaný. Nesnaží se parazitovat na slávě odstínů. Jde si vlastní cestou a stojí na dobrém příběhu dvou složitých lidí, kteří k sobě hledají cestu. A toho si cením.

Těžko říct, zda by trilogie vypadala jinak, kdyby ji psala žena. Mně autorův způsob psaní vyhovuje a těším se na další jeho knihy. Z u nás vydaných mi chybí ještě novela Princ, která má propojit série o Gabrielovi s Raven.

Co říct závěrem? Čtyři kachničky z pěti si série udržela u všech tří dílů. Autor neaspiruje na Pulitzerovu cenu za literaturu, ale poskytl nám příběh, který je na dnešní dobu nadprůměrný, dobře napsaný i přeložený a poskytne čtenáři to, co se dá očekávat. Za mě tedy spokojenost a vřelé doporučení.

Mimochodem, kdo netrpělivě čeká na pokračování Temné Raven, které má u nás vyjít pod názvem Stín, tak vydání bylo posunuto z avizovaného duben/květen na srpen ;-)

2 komentáře:

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)