středa 15. března 2017

Knižní seznam přání 2017


Ano, já vím, že už je polovina března, ale čekala jsem, až se u některých knih potvrdí vydání a taky jsem se k tomu prostě dřív nedostala :) Dost výmluv, jdeme se na to podívat!



1. Sylvain Reynard - Temný Říman

Ano, je to tu - série bude kompletní. Volejte třikrát sláva a polibte zemi... no dobře, tak ne tak zhurta! Vychází 15.4. pod křídly nakladatelství XYZ, které spadá pod Albatros. Koupit můžete např. na Knihy Dobrovský a já tleskám nadšením, protože mě tahle série neuvěřitelně baví a po Raven už se mi opravdu stýskalo. Cena 268,- Kč a 304 stran. Zajímavé je, že Dobrovský uvádí vydání patnáctého a vydavatelství až dvacátého :D


2. Linda Castillo - Ztracené děti

Opět další rozečtená série. V případě této pořadí dílů nehraje roli a nebýt další, vlasy si rozhodně nervu, přesto jsem ráda, protože první dva byly za pět kachniček a třetí za čtyři. Vydává Moba 23.3. 320 stran za 263,- Kč.


3. Christie Golden - Kacířství

V pořadí devátá kniha série Assassin´s Creed, tentokrát však ne z pera Olivera Bowdena, nýbrž od ženské autorky. Vůbec ji neznám a netuším, co má za sebou a jaká jsou hodnocení a preventivně si nic z toho prozatím nebudu hledat, abych nebyla ovlivněná. Trochu se bojím, ale uvidíme. Vydáme se prý do doby Johanky z Arku. Již vyšlo u Fantom Printu. 288 stran za 195,- Kč. 


4. Darynda Jones - Pátý hrob...

Tak tady zatím důvod k jásotu není, neb o vydání tamtamy mlčí. Pokud by pátá kniha o Charlie Davidsonové vyšla, pak pod křídly Dobrovský Beta, který má na svědomí díly předchozí a do těch jsem beznadějně zamilovaná. Tedy do prvních tří, čtyřka na přečtení čeká. Nedělám si však iluze, že by u nás série vyšla kompletní, neboť v říjnu tohoto roku se očekává vydání čísla dvanáct! A je s podivem, že podle recenzí a názorů autoka ani příběh neztrácí grády!

5. 2x Julia Quinnová

Od této autorky už jsem přečetla dvě série a dvě na mně čekají. A protože píše dobře, navíc se děj zpravidla odehrává v Londýně a jeho blízkém okolí, pak je jasné, že i na další knihy si dělám zálusk. I když ty předchozí jsem sháněla po všech čertech, aukcí, bazarech a antikvariátech, neboť byly již starší. S knihou Za vším hledej Bridgertonovi se vrátíme k rodině z první série, která čítala osm dílů. Vychází 13.3. a cena za 280 stran cca 260,- Kč. Druhá kniha má název Tajnosti sira Richarda. Předpokládané datum vydání 5. 6. a cena za 296 stran cca 260,- Kč. Někde se objevuje název jiný a sice Tajnosti sira Richarda Kenworthyho, tak uvidíme, jaký bude ten finální. Obě knihy vydává Ikar, který patří do skupiny Euromedia Group

6. Jasinda Wilder - Beta, Omega

Zůstaneme u Ikaru a znovu je tu odstaveček s otazníkem. Od Jasindy jsem četla knihu první z této série (Alfa) a moc se mi líbila. Příběh sice skončil tak, že pokračování není nezbytně nutné, jenže anotace zní slibně. Na mail, zda Ikar vydá další dva díly i česky (v případě nouze nejvyšší vyšly ve slovenštině a dají se koupit i nás, jenže cena je cca 500,- Kč za jeden), mi odpověděli, že se rozhodnou na základě prodejů dílu prvního. Mno, takže vím, že nic nevím a trpělivě čekám. Však mám stále více knih než volného času na ně, pročež se nemusím jít nutně věšet na nejbližší příhodný strom.
Edit duben 2017 - podle všeho by Beta česky měla vyjít v červnu tohoto roku!

Takže, vím, jak se to jeví. Jedna detektivka, jedno lehké fantasy, dvě, když počítám i asasíny a jinak samá  červená knihovna. Ano... zřejmě stárnu a blbnu. Jinak si to neumím vysvětlit, ale v současné době čtu dvě knihy a z nich ani jedna není červené barvy, tudíž mi snad bude odpuštěno. A co vy? Máte vyhlídnuté nějaké kousky, které letos vyjdou? 

4 komentáře:

  1. Ale tak se pořád neomlouvej za momentální převahu červené.... to se děje každému, v určitých životních etapách se mění vkus a nebo existuje potřeba určitého žánru. Je to tak, jak to je.... :-D
    Já sice osobně seznámek nemám, ale doma u nás existuje - prostě na to mám lidi :-D - dcerka je nechutně precizní, a ačkoliv nemáme totožný vkus, na hodně titulech se sejdeme. Ovšem u nás již druhým či třetím rokem frčí severská detektivní a thrilerová tvorba, kterou ty obcházíš obloukem coby silně rozplemeněnou. Taky bychom měly zájem o další díl Hry o trůny - knižní variantu - kdyby ovšem autor nebyl tak líná lemra, že je už ve čtyřletém skluzu :-((
    A kdybych si náááhodou nevybrala u ní, tak mám ještě druhý "rybníček" k výlovu - tvé recenze tady na blogu...takže děkuji, že v této rubrice přidáváš často a pravidelně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Důležité je, že je kde brát inspiraci a snad jsou tipy na obou stranách k užitku. Ano, já a můj blok ohledně severské literatury - s tím nic nenadělám, ale babi hltá také, sice ve formě mluveného slova, ale ujíždí na nich i za mě :)
      No jo - George si dává notně na čas - tolik věcí k rozptýlení, vydává neustále něco bokem, ale aby pohnul zadelí, to ne :)

      Vymazat
  2. Tý jo, až se stydím, moje momentální bilance jsou za minulý rok celé tři knihy. Jde to se mnou z kopce :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není důvod :) a jak navíc naznačují okolnosti, teď nějakou dobu budou knížky to poslední na co budu mít sílu a myšlenky

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)