středa 18. října 2017

Youtube tipy I.

Řeknu vám své a vy mi řekněte ty vaše ;-)

Aneb koho sleduji a proč. Máte vy svého oblíbeného youtubera? Nebo jste naopak tomuto trendu nepropadli? A co knižní youtubeři? Osobně nesleduji zatím žádného. Držím si stálý malý okruh kanálů, které si pouštím pravidelně, zejména večer k večeři. Takže, jdeme na to?


Začneme takovou českou klasikou anebo z našich luhů a hájů:

1. Nevím proč, ale asi jsem (jako snad skoro každý Čech) od přírody trošku šmírák, takže mě baví koukat na různá nákupové videa, recenze a roomněco, protože u toho vypnu. Poslouchám, koukám a jím :) a i když z kosmetiky používám tak akorát krém na ruce, mýdlo, sprchový gel, šampon a balzám na rty, na líčení se krásně kouká :)

PS: kliknutím na obrázek se dostanete na profil youtubera...



2. Lucka z GetTheLouk je jedna z těch sledovanějších, na které koukám. Většinou nejsem typ masové ovce (ano, ten výraz není úplně lichotivý, jenže jiný mě aktuálně nenapadá), která kouká na to, na co všichni. Lucka je přesto velmi zajímavá, osobitá a zejména její líčení i celkem extravagantní. A točí krásné a zajímavé vlogy. Hlavně ty z cest (a z Londýna, co si budeme povídat) mám nejraději. 

3. Anny nesleduji nijak dlouho a ne všechna videa jsou můj šálek čaje, takže postupně vyzobávám. Pravda je, že teď zejména ta, která se týkají Halloweenu. Anny je trošku exot a jako jediná snad s divákem mluví v jednotném čísle. 

Jinak řazení je naprosto náhodné, protože nejsem schopná to seřadit a kdyby mi někdo řekl, že smím sledovat jen tři profily, tak z českých by nezůstal asi ani jeden. A další věc - nekoukám na všechna videa, která vyjdou, to snad ani nejde. Odebírám a vybírám si :)

4. PetraLovelyHair - jihočeska, moc sympatická a její manžel ještě víc. Baví mě zejména jejich vlogy, které jsou vždycky vtipné a oddechové. 

Každá z dam má zpravidla mimo youtube i blog, web nebo instagram. Pokud by vás zajímalo, koho a proč sleduji na Instagramu, ráda se podělím. Tam by to bylo o něco pestřejší :)


5. Sestry Lucka a Nicole z kanálu ACupOfStyle. Tyhle dvě holčiny jsou skvělé, zábavné, s rozhledem. Opět nejvíc koukám na vlogy. Jak říkám, šmírák a hlavně se díky tomu člověk může podívat do míst, kam by se sám nedostal. Nebo objevit prostředí, která nemá nikdy šanci navštívit, jako jsou třeba módní přehlídky a jejich zákulisí, či různé workshopy. 
6. A máme tady poslední českou slečnu - růžovou Báru. Rozhodně upoutala, rozhodně baví a rozhodně je s ní sranda. Holka krev a mlíko se slušnou vyřídilkou. Nepostuje extrémně často, patří k těm méně sledovaným, ale i tak ji mám ráda. Jak říkám, dneska je na youtube každý. Pamatuji doby, kdy byla Lucka z GetTheLouk a Petra z PLH a jinak skoro nikdo. Teď si každý se zrcadlovkou myslí, že má světu co říct a podle toho to potom vypadá. Jsem celkem konzerva, takže se držím základu a sem tam mě někdo náhodně zaujme, jako třeba Barča nebo Anny. Občas samozřejmě kouknu i na někoho jiného, ale tahle šestka podle mě stojí za představení.


Příště zabrousíme do zahraničí a už to nebude taková ta beauty sekce - slibuji.


5 komentářů:

  1. Youtube nesleduju, jen výjimečně, ale protože mám dva kluky, tak u nás frčí spíš youtubeři mužského pohlaví :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednu dobu jsem ho sjížděla fakt fest! :D teď max dvě kratší videjka za večer, když se chci najíst :) vidíš, chlapa sleduju vlastně jen jednoho! :D

      Vymazat
  2. znam par lidi, co hodne nataci videa, ale na to ja nekoukam... jsem zastance stare klasiky a kdyz se rekne bloger, tak to znamena clanky ke cteni :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím :) a pravda je, že to sleduju čím dál míň, protože mi na tom vadí čím dál víc věcí - zlaté recenze na knihy nebo recepty :)

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)