čtvrtek 10. ledna 2019

knihovna - Ch. Lauren: Božský bastard

Kolem této série jsem chodila dlouho dobu po špičkách



Proč vlastně? A byla to chyba nebo naopak správné rozhodnutí? Romantika, tedy spíš erotika je jeden z mých velmi oblíbených žánrů. Na paty jí šlape detektivka spolu s thrillery. Ideální kniha? Kombinace tří uvedených. Znáte něco takového? Dost omáčky - Poslední recenze pro Palmknihy/Ereading v tomto roce je na světě!  

zdroj obrázku klik





Ambiciózní praktikantka. Perfekcionistický šéf. A pořádná spousta šikany.

Chloe Millsová, zatraceně chytrá a pracovitá studentka obchodní administrativy, má jediný problém: svého šéfa, Bennetta Ryana. Je náročný, neomalený, bezohledný – a naprosto neodolatelný. Božský bastard.

Bennett se vrátil z Francie do Chicaga, aby zaujal významný post v obrovském rodinném podniku. Vůbec nečekal, že ta asistentka, která mu v zahraničí na dálku pomáhala, je nádherné, nevinně provokativní – naprosto nesnesitelné – stvoření, se kterým se teď bude muset vídat každý den. Navzdory drbům nikdy nebyl příznivce románků na pracovišti. Jenže Chloe pro něj představuje takové pokušení, že je ochotný pravidla ohnout – nebo je rovnou poslat k čertu –, pokud to znamená, že bude jeho. Kdykoli a kdekoli.

Když ovšem jejich vzájemná touha dostoupí zlomového bodu, budou se muset Bennett a Chloe rozhodnout, co všechno jsou ochotni obětovat, aby jeden druhého získali.

***

Christina Laurenová je pseudonymem dvou autorek, Christiny Hobbsové a Lauren Billingsové.  Hobbsová začala na svém erotickém románu pracovat v roce 2009 a pod názvem The Office zveřejnila první verzi na internetu, kde vzbudila obrovský zájem. Později ho společně s Billingsovou značně přepracovaly a upravily do knižní podoby s titulem Beautiful Bastard. V současné době se plánuje jeho filmová podoba.

Originální název: The Beautiful Bastard
Nakladatelství:  Jota (web)
Žánr: romantika – technická připomínka – tohle je erotika jako vyšitá – žádná obyčejná romantika – bacha na to!
Rok vydání: 2013, originál v roce 2013
Počet stran: 304, ebook ve formátu epub 243
Série: Božský bastard – díl první
Překlad: Naďa Funioková

Očekávání:

Nula, nula, puntík. Ne, doopravdy – duo autorek je hodně chválené, ale já své favority prostě mám, takže jsem si chtěla hlavně odpočinout a zaměstnat hlavu, která je plná kde čeho. Edit: Až později mi došlo, v polovině psaní recenze, že jsem od autorek četla knihu Vášnivý svůdník a tam jsem tedy spokojená dvakrát nebyla.

UKÁZKA:



Za návod na vložení ukázky děkujy Lucy :)

Skutečnost:

A bude se nadávat!

Nedělám si legraci – budu špačkovat! Ale bude to… DRBU SE NA HLAVĚ… fuška. Četli jste někdy knihu, u které jste se stále usmívali? Jsem na 40. straně a je to neskutečná zábava. Ano, nalijme si čistého vína (kdo by také byl špinavé) a buďme upřímní – KLIŠÉ to řve na 10 kilometrů daleko. Jenže stejně je to BOŽÍ. Název nekecá!

„…Měla jsem dvacet minut zpoždění. A jak už jsem dneska ráno zakusila na vlastní kůži, on zpoždění nesnáší. „Zpoždění“ bylo slovo, které se v Debiloidním slovníku Bennetta Ryana nenacházelo. Podobně jako „srdce“, „laskavost“, „soucit“, „pauza na oběd“ a „děkuji“.

Řekla bych, že toho Caps Looku bylo až až. Pojďme se na to podívat o něco střízlivěji. Božský bastard si na nic nehraje. Nemaže vám med kolem pusy, nebalamutí vás. Slibuje pořádnou porci šikany a erotiky. Obojího se vám dostane měrou vrchovatou.

Objeví se i pár nesmyslů… mají vaše prsty kotníky nebo spíš řádil překladatelský šotek?

„…Zarazil se a zadíval se na slečnu Millsovou, která svírala hranu stolu tak pevně, až jí zbělaly kotníky prstů…“

Jinak je to klasický scénář tohoto žánru. Přiznejme si však, že to čteme rády – zejména ženy, proto ypsilon. Někdy je ona do očí bijící předvídatelnost neskutečně osvobozující a uklidňující. Zvlášť pokud se třeba nacházíte na důležité křižovatce a potřebujete se odpoutat a jakýmkoli povoleným a dostupným způsobem vypnout v rámci zachování zdravého rozumu.

Proč tedy budu nadávat? Pominu-li ony zmiňované kotníky? Protože jsem si naběhla! Říkám si, že už svých cca pět až šest oblíbených autorů v tomto žánru mám a další rozhodně nepotřebuji. Jenže ejhle – je tu další!

„…Jenže on nebyl zranitelný. Byl to ten největší kretén na téhle planetě a já tady před ním klečím na kolenou. Tak do teda do prdele rozhodně ne…“

Bastardovi nemůžu upřít čtivost. Rozmanitost. Dobré dialogy. Humor. Fórky. Chemii mezi postavami i vyvážené erotické scény čili ani moc detailů a rozpitvávání, ani málo. Ideální rovnováha tedy pro můj vkus. Vím, že bych se měla rozepsat o něco podrobněji, jenže podle mě nic takového není potřeba. Jsem zvědavá na osudy dalších postav v následujících dílech, plus jak si autorky udrží nastavenou laťku.

Shrnu-li celou recenzi, pak Božský bastard je učebnicová ukázka dobré erotické literatury. Mějme však na paměti, že stejně jako u milionkrát probíraných Odstínů – tisíc lidí, tisíc chutí. Že já tu pěji chválu ještě neznamená, že vás kniha nadchne stejně. Osobně jsem dostala přesně to, co jsem potřebovala a co od daného žánru očekávám. Navíc úsměvné momenty, vtipné slovní přestřelky a prima erotické scény. Shrnuto podtrženo krásná a zasloužená čtyřka.

Jinak pro zajímavost další nebo doposud oblíbení autoři v oblasti erotiky: Sylvia Day, Sylvain Reynard, Julia Quinn (spíš romantika), Elle Kennedy, Mia Sheridan, Jasinda Wilder, Diana Palmer (spíš romantika), Laurelin Paige, Whitney G. a snad jsem na nikoho nezapomněla.


Za zaslání recenzní eknihy mnohokrát děkuji eshopům Palmknihy – eReading


4 komentáře:

  1. Děkuji ti, jsem ráda, že k tobě chodím, protože i přes to, že si třeba knížku nepřečtu, vždycky si něco odnesu. Jako třeba dnes - debiloidní slovník se mi v pracovním procesu bude náramně hodit! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, nikdy nevíš, kdy se i erotický román může hodit coby zdroj inspirace :D není zač :D

      Vymazat
  2. Táto kniha je moje guilty pleasure :D Pre mňa to je stále najlepšia kniha od autoriek, ostatné sú oproti tejto len slabým odvarom.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím přiznat, že mě autorka navnadila celkem dost,takže jsem zvědavá, jak si povedou další díly - díky moc

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)