neděle 4. července 2021

knihovna - M. J. O´Rourke: Utrpení těla

Bizarní masakr, který vám nedá spát!

Mám ráda horory. Jenže není horor jako horor. Což jsme se mohli přesvědčit i dříve. Tentokrát tu pro váš však nemám žádnou duchařinu, strašidelný dům ani čarodějnice. Ne, ne, ne. Tohle bude, vážení, úplně jinačí level, proto bacha na to. Blicí pytlíky připravit. Co to kecám? No, já vás varovala, že to bude síla! Protože je kniha masakr a navíc 18+, máte její obálku až po kliknutí na celý článek ;-)

Zoey se svou postavou nebyla nikdy spokojená. Nic si nenalhávala, byla tlustá. Chtěla si jen koupit knihu o hubnutí. Třeba by to tentokrát vyšlo. Třeba… Jenže stačilo jedno setkání a pak tma. Když se probudila, ocitla se na odtučňovací kúře, kterou si nedokázala představit ani v nejtemnějších snech. Strach. Znásilnění. Mučení. Bestialita. Nevěděla, co ta slova znamenají. Teď to poznává z první ruky. A bude toho ještě víc…

Nemůžete říct, a to v žádném případě, že jste nebyli varováni. Anotace z ní jasně a z obálky na vás kouká nejen dosti výmluvný obrázek, ale i doporučení 18+. Důrazně vás prosím, berte to vážně! Tady není prostor pro experimenty. Jste-li útlocitní, nesnesete krev, násilí, sex, brutalitu, mrazivost, drsnost a další mnohem horší zvrhlosti, ruce pryč, čelem zad a pochodem vchod úplně jiným směrem.

Pominu-li obálku, kniha se tváří zcela nevinně. Drobná a útlá, krásně propracovaná po grafické stránce nejen navenek, ale i uvnitř. Chystá si na vás tři části. Utrpení těla a dvě povídky – Jasmín a česnekExperiment s podstatou lidství. Upřímně, pokud dokážete dojít na konec Utrpení, zdaleka nemáte vyhráno. Jasmín a česnek vás rozeberou komplet a Experiment vás už jen dorazí.

Zoey netušila, o čem ta divná ženská mluví, ale věděla, že v New Yorku není nic neobvyklého, když vás zastaví podivíni. Dokonce ani v knihkupectví nebyla v bezpečí. I cvoci si rádi něco přečtou.

Čím? Anotace se nás snaží připravit na nejhorší, nicméně člověk je tvor nepoučitelný a často nezná svou míru. Snesu hodně. Nevadí mi brutálnější sexuální praktiky. Vyjma násilí na dětech překousnu snad cokoli. Pokud mám správně zvrácenou náladu a chuť na něco bizarního, jsem celkem otevřený čtenář. Na surovost a brutalitu Monicy J. O´Rourke mě však nepřipravilo vůbec nic. Kompletní recenzi najdete ZDE.


2 komentáře:

  1. Jasně, tahle knížka rozhodně není pro outlocitné povahy. Já sám jsem s ní měl občas problém, protože doma se ženou používáme maximálně vajíčka a kuličky na druhou stranu ale číst o tom bylo poměrně vzrušující a dokáže to rozšířit obzory nad tím, co lidi pro potěšení podstoupí. Za mě ve finále fajn věc, jen se to chce trochu obrnit a počítat se vším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není, ale občas je prostě chuť na nějaký ten extrém či bizár a to Utrpení těla dost splnilo, navíc přesně - je to náhled do lidské psychologie, i když něco už bylo hodně na hraně a něco taky pekelně za ní.

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)