středa 8. prosince 2021

knihovna - A. Holaň: Agent Samantha Parksová


Když kniha od Pointy postrádá pointu...

Sci-fi není můj standardní žánr, ale už jsem zmínila několikrát, že jsem nevěrnice a ráda přebíhám sem a tam a vyzobávám si, co mě zaujme, tak proč ne. Nenápadná a prakticky nic neříkající obálka je doplněna o následující anotaci:

Nedlouho po uzavření míru hrozí další válka s mimozemskou civilizací. Podaří se jí s pomocí agenta Samanthy Parksové zabránit?

Zkrácená verze na rozehřátí a garantuji vám, že ani z té delší nebudete na větvi. Totiž, abych uvedla věci na pravou míru: možná vám to vzdáleně připomene popis některého z dílů startrekového universa a polechtá to vaši zvědavost, jinak je to ale jako pšouk na rušné ulici. Něco, co přejdete a půjdete prostě dál. Byla by to vůbec škoda?

A víte vy co? Byla. Agent Samantha Parksová je zatraceně čtivá a docela akční malina. Nebudete se s ní potýkat dlouho. Ubíhá svižně a má jen 154 stránek, které jsou rozdělené do 12 kapitol. V příběhu sledujeme agentku Organizace Samanthu Parksovou, jak už sám název napovídá, která je vyslána na zdánlivě marnou misi sehnat a přemluvit jednoho odpadlíka, aby zvedl svůj starý sarkastický zadek a pomohl zabránit válce.

Tenhle sranda týpek je hodně tvrdý oříšek. Není jen záhadný, prakticky o něm neexistují žádné informace a ty, ke kterým se Samantha dostane, nedávají smysl. Totiž dávají, jenže to logicky nemůže být pravda. Základní linka je tedy promyšlena velmi dobře. Ta nosná myšlenka sama o sobě je perfektní, propracovaná akorát do hloubky, obalená dialogy a pořádně nabitou akcí. Kompletní recenzi najdete na webu Knižní díra




Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)