úterý 14. listopadu 2023

Recenze - O. Cunning: Hrátky v zákulisí


Pozor - 18+

Zákulisí života slavných a nejen rockových či metalových kapel je opředeno nejedním mýtem. Alkohol teče proudem, pod váhou drog se prohýbají stoly, všude plno sexu, nahoty a kde čeho dalšího. Jaká je pravda? Nevíme. Ovšem teorií máme bezpočet. A jednu z takových nám servíruje i Olivia Cunnig.

Pět úžasných mužů, jedna sexy žena a zákulisí kapely… Když Brian Sinclair, hlavní skladatel a kytarista nejžhavější metalové kapely na scéně, ztratí tvůrčí jiskru, bude zapotřebí nocí plných přímo hříšné vášně, aby uvolnil svou nahromaděnou genialitu… Když se psycholožka Myrna Evansová vydá na turné s kapelou Sinners, snaží se ji svést každý člen kapely. Ale Brian je jediný, kterého chce dostat do svých rukou… Potom divoké a šokující chování obou milenců vyžene celou skupinu k novým výšinám slávy… a hříchu.

Zda se příběh zakládá na pravdě, nemám zdání a v podstatě o to ani nejde. Spolu s hlavní postavou jsme vržení do víru alkoholu a sexu takřka bez uzardění a nějakých okolků. Hrátky v zákulisí rozhodně nejsou pro puritány. Zároveň však nečekejte žádné velké zvrhlosti ve stylu např. série King od T. M. Fraizer nebo jako v knihách Tiffany Reisz či Amo Jones. Tady jde o sex sice místy s jemnými náznaky BDSM či trojky, ale nic extrémního či na hraně. Přiznávám, že mi zákulisí života metalové kapely (koncerty, život v autobuse, skládání hudby) přijde zajímavější než třeba často oblíbené sportovní romance.

„Ne, fňukám, protože radši pracuješ, než abys se mnou strávila týden v L.A.“ Pro sebe si zamumlal: „Proč v tomhle vztahu vždycky zním jako holka já?“

Sluší se varovat, že v tomto kousku zabírají sexuální scény prakticky polovinu knihy. Za sebe musím přiznat, že jsem očekávala trochu víc temnoty. S erotikou jsem spokojená. Je to vkusné, lehce nadmíru, ale čtivé a bez zbytečného okecávání a rozmazávání. V jednu chvíli sice lehce na jedno brdo, ale stále si Hrátky v zákulisí udržely čtivost. Děj jako takový je průměrnějšího ražení. Nevyhneme se dokonce některým vztahovým klišé, která jsou obvyklá v něžných romancích.

Lehce pokulhává příběh, ve kterém má Olivia Cunning znatelné rezervy. 368 stran je rozumný rozsah a já jsem právě zjistila, že Hrátky v zákulisí jsou první díl série Sinners on tour, která má zatím 10 dílů a 11 se chystá! Kdo se právě orosil, tak klid. Kniha má uspokojivý konec, a pokud vám postavy nesednou, nic nehoří. Já jsem se zatetelila blahem, což vypovídá o tom, že se v podstatě těším. Je tady velký potenciál co do charakterů a osudů a já budu doufat, že příště Olivia Cunning trochu ubere na sexu a pohraje si i s pozadím – a tím mám na mysli příběh! To by knize rozhodně prospělo a trochu ji to pozvedlo co do kvality. Tak se uvidíme příště!

Vydalo nakladatelství Ocelot 7. 9. 2023


2 komentáře:

  1. Tahle knížka je fajn asi tak pro všechny, kdo neví, jak to v těch kapelách chodí. A podle mě i autorka prostě má nějaký pocit, že to takhle funguje a tohle kapely řeší. Možná některé ano, ale realita je o dost nudnější. Ve většině případů se neřeší to, co se bude šňupat, ale zda je třeba v backstage lokální rekuperace, aby nedocházelo k hyperventilaci zpěváka (mrk mrk Slipknot).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono se to ovšem liší kapela od kapely a tak. Možné jsou všechny varianty - od neuvěřitelných pařeb až po spořádaný odchod domů k manželce - mám několik zkušeností vlastních i zprostředkovaných napříč několika věkovými kategoriemi, z domácí i zahraniční scény :D ovšem v oblasti romantické fikce je to zatím neprobádané území, na které bych se docela ráda vrátila, protože těch variant se dá podat celá řada a mohlo by to být hodně zajímavé :D i bez šňupání čehokoli!

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)