pátek 1. března 2024

Recenze - T. L. Swan: A co bylo dál


Sexy jednohubka!

Jsem jasná… pekáč buchet na obálce mě prostě neohromí. Leda by to byly pocukrované naducané buchtičky s povidly uvnitř. Ale dejte na přebal kravaťáka či rozhalenku a sakra, budu mít neovladatelné cukání! T. L. Swan uzavírá čtyřdílnou sérií Miles High Club pátou knihou a jednoho oko
nezůstane suché. Nebo že by nejen oko?


Hledáte anotaci? Nic nebude! Zcela upřímně a na férovku vám říkám, že pokud jste nečetli předchozí díly, nemá pro vás A co bylo dál valný význam. Jde o prodloužené epilogy k jednotlivým příběhům (Jednou za život, Na druhý pokus, Bez zábran a Jen mezi námi). Každá z knih/dvojic dostala vlastní část.


I tak jde o jednohubku na 216 stran, která do vás zahučí jedna radost. T. L. Swan se zcela držela toho, jací jednotliví bratři a jejich partnerky jsou a v jakém duchu se nesly jejich předchozí příběhy. Nechybí humor, láska, sex, spousta klení, vulgarismů, pošťuchování a tak dále.

Ale dobrá, pustím chlup: Jameson je stále workoholik a Emily toho má plné zuby, takže ho unese na trochu extrémní wellness. Tristan a Claire chystají svatbu a těší se na první společný přírůstek do rodiny. Kate a Elliot prověří svůj vztah a zároveň otevřou téma, které je pro mnoho párů velmi citlivé a bolestivé. A Hayden a Chris se spolu s Eddiem zabydlují na farmě. Umíte si zhýčkaného kravaťáka představit mezi koťaty, štěňaty, králíky, slepicemi a krávami? K popukání!

Je to prostě nádherná tečka za úžasnými bichličkami, které nám dělaly společnost nejeden večer a u kterých jsme sem tam ronily slzy, upřímně se smály, lehce se červenaly nebo nesouhlasně mlaskaly, neboť slovník všech bratrů Milesových není vůbec vybraný a pro sprosté slovo či zaklení nejdou nijak daleko. Ale i tak jsme jim kolektivně propadli a loučení je tedy hořkosladké. 

Svrbí-li vás na jazyku otázka, zda bylo nutné tyto čtyři epilogové jednohubky ve stylu happily ever after (žili šťastně až na věky) vydávat, pak říkám, že ano. Každá oblíbená série by si podobnou třešinku na dortu zasloužila. Zároveň je příjemné rozloučit se s hrdiny v ten správný čas a s grácií. A to přesně se T. L. Swan povedlo a já se těším, až si od ní přečtu cokoli dalšího.


Vydalo nakladatelství Metafora 24. 1. 2024




Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)