sobota 29. července 2023

Recenze - M. Moreland: Láska s Liamem


Sázka na jistotu!

Zdravé mlsání… Máte chuť na sladké, ale nechcete si ho cpát do pusy? Pak mám pro vás tip na příběh i autorku, u které vám ze sladkosti budou s největší pravděpodobností trnout zuby, ale i tak si čtení užijete, páry si zamilujete stejně jako propletenou rodinu v sérii ABC Corp od Melanie Moreland.

Liam Callaghan je se svým životem spokojený. Má úspěšný byznys i milující rodinu a zdánlivě mu nic nechybí. Pak ho ale pomoc bratrovi zavede k Paige, svobodné matce malé dcerky, a okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra. Paige bydlí v domku s kamarádkou Beth, kterou už znáte z předchozího dílu série, v němž prožívá lásku s Liamovým bratrem Ronanem. Po předchozích zkušenostech s muži nemá Paige na vztah ani pomyšlení, ale k Liamovi ji to táhne. I když po něm její duše touží, může věřit jeho slovům? V sázce je však víc než jen její vlastní srdce. Musí totiž myslet především na svou dceru, která není zdravá. Podaří se Liamovi Paige přesvědčit, že láska umí překonat všechny potíže – a dokonce i minulost? 

Klasická omáčka na úvod: členové ABC Corp jsou potomci párů ze série Vested Interest (Liam, Ronan a Ava jsou děti Cami a Aidena). Nečetli jste ještě nic od Melanie Moreland nebo z těchto sérií? V případě Lásky z Liamem to až tak nevadí. V dnešním kousku totiž není tolik spoilerů, abyste s ním třeba nemohli začít. Připravte se však, že jmen bude povícero a to může dělat trochu hokej, pokud je nemáte zažitá (v takovém případě pro nás má autorka krásný a přehledný rodinný strom).

Láska s Liamem původně vzniknout neměla, ale fanynky přemluvily Melanii Moreland, že si tato dvojice, která byla hojně zmiňována a prakticky vyspoilerována v knize Ronanovo srdce, zaslouží vlastní plnohodnotný díl. A tak je tady. Je to dobře? Rozhodně. U těchto romancí je nám už na začátku jasné, kam to směřuje, proto v podstatě nevadí, že už některé záchytné body známe z předchozího dílu.

Liam a Paige jsou příjemná dvojice, jejíž příběh nijak nešokuje, ničím nepřekvapí a plyne si sladce, nikoli však bezproblémově a hladce. Ti dva jsou názornou ukázkou lásky na první pohled. Melanie Moreland má v sériích ABC Corp a Vested interest coby nosný prvek v hlavní roli sílu přátelství a rodiny. Přičemž rodinu nedělá DNA. Obě zmíněné série jsou sladké až na půdu, ale rovněž čtivé, jemně lechtivě pikantní, místy neskutečně vtipné a odpočinkové.

Láska s Liamem nepřekvapila, nezklamala. Dokonale uspokojila mou chuť na romantickou vzpruhu po extra výživném týdnu a já si tak užila každý odstavec. Pokud chcete styl Melanie Moreland ochutnat bez vazby na sérii, doporučuji např. Vytočenej na Maxx 5*, Struny srdce 4*, což jsou jednorázovky. Budu vyhlížet říjen, kdy dostane prostor Liamova a Ronanova sestra Ava.

Vydání: červen 2023 (rok vydání originálu 2021)

Počet stran: 224

Překlad: Zuzana Selementová

Série: ABC Corp. díl číslo 3

Protože horlivě podporuji nakupování knih přímo u vydavatelů, tady máte odkaz na eshop Baronetu, kde můžete pořídit jak ebook, tak klasickou knihu za výhodnější cenu!



Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)