čtvrtek 25. února 2016

Vysvětlení


Slíbila jsem ho, tak tu je! aneb proč jsou občas výpadky, proč nemám napsané kapitoly dopředu jako tomu bývalo dříve a další a další alegorické vozy... 





Víte, to se má tak:

1. Blíží se březen. Ne, za kamna nelezeme, i když jo, bylo by tam fajne! Kdo se pohybuje v oblasti účetnictví, tak ví... za dvě fyzické osoby mám na krku uzávěrku, přiznání k daním z příjmu a pak ještě jednu piškuntálii, která se jmenuje kontrolní hlášení, což je věc, za kterou bych Babiše hnala holí. Prý zabránění karuselovému systému. A kdo si myslíte, že karusel provozuje? Malí živnostníci? Asi těžko!

2. Zdraví. Poslední dobou se mi toho sešlo nějak víc. Příčina je jedna, jenže natolik osobního rázu, že ji prostě nechci a nemůžu a... nevykřičím do světa. Zatím. Časem, až to nebude tak ožehavé, nakousneme i toto téma. 


3. Zdraví podruhé. Zemí řádí virus. Už dva týdny obývá naši domácnost a předáváme si ho tam a zase zpátky. U mě navíc umocněno tím, že můžu maximálně čaj s medem a jitrocelový sirup. V nejhorším případě Paralen, ale to už fakt musí být k nevydržení. Jo... jak se to říká? Když se to sere, tak se to sere. 


Buď z jednoho důvodu, nebo ze všech tří najednou, nejsou občas myšlenky na svět fantazie. Někdo by  řekl, že právě naopak, je to útěk, jenže pokud chci udržet alespoň jakous takous úroveň, tak to nejde. Příběh bych zabila a nestál by za nic. Stačí, že mi nejde Raymond, ještě pohnojit Severuse? To si nelajznu! Ani čtení knih mi nejde tak rychle, prostě tělo si řekne, co mi dovolí a co ne. A protože zdraví a nervy má člověk jen jedny, jsou ta varování přednější než cokoli jiného. 

Ale nebojte - jsem nepoučitelný optimista s občasnými sklony k záchvatům skepse. Zase bude dobře! Rozpracovaná je i nová povídka, psaní recenzí mě taky baví, možná nafotím i nějaký ten recept! Prostě... trochu trpělivosti, než se proberu ze zimního spánku. A to by mohlo asi stačit, aby to moje vysvětlování nemělo deset stran :)

Děkuji těm, kteří sem pravidelně chodí a komentují. I když je vás jen pár, jsem vám vděčná a právě vy mě motivujete k tomu, abych blog nezabalila úplně ;-)


PS: pokud vás zajímá aktuálnější dění a sem tam nějaký fórek, tak mě najdete na Instagramu jako Vendi13 ☺ 

12 komentářů:

  1. Vendi, brouku, hlavně aby to zdraví bylo v pořádku a ostatní? To se přeci nepotento :). Držím pěsti, ať je zase dobře na duši i na těle. Taky nás to klátí pěkně na střídačku, už od Vánoc, vůbec se ještě divím, že jsem se nešla zabít :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepotento, já vím, ale víš jak, mít po ruce vždycky preventivně toaletní papír je prostě jistota :D Jo, snídala jsem vtipnou kaši! A ty nikam nechoď!!! Nebo tě pak budeme nuceni vyvolávat coby ducha! :D

      Vymazat
  2. Tak to držím palečky, aby se to zlepšilo co nejdříve :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem bezpochyby ta poslední, co by mohla kritizovat sníženou aktivitu... taky mne zradila chatrná fyzická schránka a moc dobře vím, že někdy se prostě myšlenkově unikat nedá - nejsou síly. Coby optimistovi ti ovšem nemusím říkat, že po určité době se to otočí... a nejspíš budeš mít chuť, nápady, možná i tu energii - a bude chybět čas.... to se tak prostě stává v určitých etapách života.
    Balení blogu se přísně zapovídá... věrné čtenářky si zvyknou na delší pauzy a třeba se stane i zázrak - někteří mlčící čtenáři/ky, se třeba vybičují k absolutním výkonům, jako je pár úderů do klávesnice a vytvoření komentáře, byť stručného....
    Hodně sil do boje s administrativní agendou a no stress - pěkně si to rozlož, ať nepřepálíš... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajdó!! Já nevěřím vlastním očadlům, koho to tu vidím! A prý pár úderů a stručný komentářík, i ty kecko ušatý! Nebo ušatá! Oj :D A neboj, budu se podlévat, připálená kachna není nikdy nic moc! Jo, melu z hladu, fakt jo! A dělám moc vykřičníků, nicméně jsem tak ráda, že tě tu vidím, že jde všechno stranou ♥ I s těmi etapami máš pravdu. Život prostě nezastavíme. Opatruj se a zase se brzy ukaž ;-)

      Vymazat
  4. Tak to držím pěsti, ať se zase všechno dá do pořádku a fantazie časem přijde. A čekání? Nevá, tvoje povídky nám za to stojí. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc♥ takový komentář vždy potěší ;-)

      Vymazat
  5. Jen se uzdrav to je hlavní , a vše ostatní počká u nás jsme nemocný od vánoc a pořád to koluje :-) jen se vylež a až na psaní přijde nálada tak něco napíšeš :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ale to vieš, že zdravie a rodina sú na prvom mieste!!!!! Moc na teba myslím a držím palčeky ♥♥♥
    Čo Babiša, ono by to chcelo celý ten ansámbel defenestrovať a to nie len v Zemi Českej a Slovenskej, ale tak všeobecne... Njn... Snívajme ďalej, že?
    Drž sa, lieč sa a zachovaj zdravý rozum ;-)
    nad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já zase myslím na tebe ♥♥ vesmír je v rovnováze :D
      Jéj - ven z okna s nimi! To by byl hukot! Zní to krásně :D
      Držím, seč mi síly stačí, taky se drž :-*

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)