neděle 19. dubna 2020

knihovna - T. Reisz: Anděl

18+  i tak se budete červenat až na zadku

První díl – Siréna – si vysloužil hodnocení 4 a půl. Ohromil originálním pojetím jak obalu, tak i zápletkou, neboť do té chvíle jsem nic podobného nečetla. Byla jsem na rozpacích a především neuvěřitelně zvědavá na pokračování. A ono je tady. Nemůžu skoro dýchat napětím a přichází jistý paradox…
zdroj obrázku klik



Žádná stopka neochrání srdce - Slavná autorka erotických románů a vyhlášená profesionální domina Nora Sutherlinová udělá něco, s čím nikdo nepočítá: uchýlí se na venkov. Její hostitel, hříšně bohatý Griffin Fiske, muž bez zábran a studu. Je Nořinou přítomností na svém přepychovém sídle nadšený. Ještě víc ho ale těší, že slavná Nora s sebou přivezla mladého, nezkušeného a andělsky přitažlivého Michaela. Co se dozvíme o vzrušujícím vztahu poznamenaném jizvami na duši i na těle? A proč se kolem Sorena ochomýtá mladá novinářka?… celá anotace např. tady.

Zeptám se vás: Jak to máte u knih, na jejichž pokračování se neskutečně těšíte? Slupnete ho potom na jeden nádech nebo si naopak příběh šetříte? Já se totiž u Anděla potýkala s již zmíněným podivným paradoxem. Četla jsem s nadšením, smíchem, nadávkami i červenáním a zároveň jsem to čtení záměrně odkládala a protahovala. Děsila jsem se toho, co se stalo u prvního dílu – že příběh skončí… tak, jak nechci a budu čekat, než a jestli vůbec vyjde pokračování – tato série má ještě díly dva. Po ní následuje další, která je jakýmsi prequelem – tedy odehrává se před Sirénou. Plus je kopa „odbočovacích“ příběhů a já doufám, že toho Zelený Kocúr vydá co nejvíc a co nejrychleji!

„…Kingsley měl s novináři fascinující vztahy – fascinující asi stejným způsobem, jako bylo vyplenění Řím barbarskými hordami…“

Jo a stalo se – konec mě… rozsekal – zase! Nicméně – mám ebook – tištěná kniha (oba dva díly) je teprve na cestě – a v elektronické verzi je celkem dost bordel v přímé řeči. Občas to tam někdo mrskal jak Baťa cvičky a uvozovky se objevovaly tam, kde neměly co dělat. Pozor na to!

„…„Děkuji vám, Alfrede,“ prohodil Griffin, když si od něho box vzal. „Ve sklenici se sušenkami je tisíc dolarů. Jděte si koupit něco hezkého.“
„Koupím si pušku a zastřelím vás s ní,“ odpověděl majordomus a elegantně se uklonil. „pane Griffine.“…“

K ději… miluji a nesnáším většinu hlavních postav. Rovněž nesnáším a miluji autorku za to, jak se mnou cvičí a jak mistrně si hraje s dějem i čtenářem. Luxusní! Některé otázky zodpoví, jiné položí. Postavy vede tam, kde by je nikdo z nás nečekal. Nebere si servítky a červenám se tak jako o život a vůbec se za to nestydím. Občas se přistihnu při myšlence, že to co čtu, číst nechci, jak je to proti zdravému rozumu, a stejně se ponořím do další kapitoly a hltám řádky před sebou. Směju se Nořiným hlodům, miluji zvráceně krutého tajemného SØrena, neuvěřitelně mě baví Kingsley, nebaví mě a štve Wesley a fascinuje Griff s Michaelem.  Jednoduše – autorka mě má lapenou v síti a nemůžu jinak, než dát pět z pěti, protože tady není rezerva potřeba. Miluji!

„…„Pane Griffine, raději bych pojal za ženu vlastní matku a vypíchl si oči její broží, než abych spatřil, co máte pod sukní,“ ozval se elegantní mužský hlas…“

Pokud vás tedy už nebaví nudné klišé erotické romány na jedno brdo a nebojíte se pikantního čtení bez zábran, šup začít Sirénou a hned za ní pošlete Anděla. Ovšem varování je na místě: Skutečně jsou knihy vhodné až od osmnácti let, a pokud se vám příčí představa sado masochistických praktik, ruce pryč tuplem. Tohle je jízda jako na horské dráze, která je jen pro odvážné! Odměnou vám ovšem bude neuvěřitelný a propracovaný příběh. Smekám! 

Autor:  Tiffany Reisz
Nakladatelství:  Zelený kocúr (web)
Žánr: erotika, 18+
Rok vydání: 2020 (rok vydání originálu 2012)
Počet stran: 404, ebook ve formátu epub 340
Série: Rození hříšníci (na slovensku Cez klúčovů dierku) díl druhý
Překlad:  Miroslav Gruber


Za zaslání knihy děkuji Zuzce z Palmknihy.cz!


4 komentáře:

  1. No tak já zase přijdu jindy, až tu bude něco pro vyšťavenou matku :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JO tak tohle leda pro zvrhlý matky i nematky jako já :D

      Vymazat
  2. Výborné čítanie jednotka aj dvojka a to erotické romány inak vôbec nečítam, ale tu som urobila výnimku a som veľmi rada :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím - já ba naopak erotiku čtu, takže mám srovnání a Tiffany svými knihami neuvěřitelně vybočuje a já ji miluju! :)

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)