sobota 15. července 2023

Recenze - K. Scott: Pauza


Letní čtení!

Kylie Scott má potenciál. Šíleně bohatý byl v porovnání s dnešním kouskem tedy poněkud obsáhlejší, nicméně první díl série Larson Bros (Bratři Larsonovi) s názvem Znovu od začátku mě vcelku uspokojil, takže proč se nepustit do pokračování?

Když se Anna po autohavárii probere z kómatu, zjistí, že život pokračoval i bez ní. Manžel jí byl nevěrný – s její nejlepší kamarádkou – a v práci už si za ni dávno našli náhradu. Zatímco z jejího starého života zbyla jen vzdálená vzpomínka, nový život jí připadá jako prázdná skořápka. Pak se setká s cizincem, který jí při havárii zachránil život, a ten všechno změní. Leif Larsen – tatér, vtipálek a hráč – rovněž utrpěl jizvy při autohavárii, která přivedla Annu do kómatu. Pomoct jí při odchodu z neúspěšného manželství a vytváření nového života mu připadá jako ideální rozptýlení. Takže když potřebuje nového spolubydlícího, vyzve Annu, aby začala svůj nový život s ním. Ačkoliv se jejich životy možná na čas zastavily, společně možná najdou cestu k uzdravení.

Ve Znovu od začátku působil Leif trochu jako povrchní bezstarostný frajer, co má rád ženy, svou práci tatéra a je pro každou špatnost. Dostal však pořádnou životní lekci a rovněž vlastní příběh. Doporučuji přečíst si nejprve jedničku. Není to vysloveně nezbytné, nicméně ani na škodu. Výrazné mezery mít nebudete, jen si první díl tak trochu vyspoilerujete, protože budete vědět, kdo stál za napadením Clementine.

Bála jsem se, zda v souvislosti s traumaty nebude Kylie Scott vykrádat první díl. Nestalo se. Každá z knih stojí na jiném základě. Nejde o nic přehnaně přeslazeného. Vzhledem k nízkému počtu stran – 232 – se však některé momenty mohou zdát nepatrně uspěchané a Annino neustále rozplývání se nad Leifovým tělem jemně otravné.

Leif si odfrkne. „Ten debil nepoznal svou životní lásku bez nalíčení a nóbl šatů. Chci říct, byl ten princ opravdu tak skvělý?“

„Mluvíš o Popelce, hádám?“ směju se.

„Ano. Je to blbost. Velikost obuvi je hodně špatný indikátor pro volbu životní partnerky. Zeptej se, koho chceš.“

Erotika tu je a je drsnějšího ražení. Pokud vám tedy vadí ne přímo násilí, v tom si ani jeden z hlavních hrdinů nijak nelibuje, ale sem tam plesknutí, sprostší výraz, neromantické oslovení a podobně, vyzkoušela bych něco romantičtějšího (např. Kristen Callihan nebo Lauren Layne) a Kylie Scott bych se vyhnula. V ničem se vysloveně nepitvá, ovšem ani se s tím nemaže.

Pauza je jednohubka na jedno odpoledne na dece nebo večer pod dekou. Nejde výrazně do hloubky, ale otevírá zajímavá témata – trauma po autonehodě, nevěra, vztah se staršími rodiči. Příjemně se čte, erotiky je přiměřené množství v nepřehnaném rozsahu. Emoce nejsou kdovíjak hluboké, ale sem tam zazní úsměvný hlod a jednoduše dohromady příběh funguje. Neohromí, avšak chuť na vážnější romantiku s přehledem uspokojí. Čtyři hvězdičky s odřenýma ušima.

Vydání: 24. května 2023 (rok vydání originálu 2021)

Počet stran: 232

Překlad: Jana Pacnerová

Série: Larson Bros, díl druhý

Protože horlivě podporuji nakupování knih přímo u vydavatelů, tady máte odkaz na eshop Baronetu, kde můžete pořídit jak ebook, tak klasickou knihu za výhodnější cenu!



Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)