pátek 21. prosince 2018

Advent 2018 - FanFiction - Noční můry III.


Co myslíte, zkusíme to? Vrátit se na chvíli k Harry Potter fandomu? Zavzpomínat na naše staré známé a vyvézt jim pár kulišáren na téma noční můry? Pár už jich těžké sny mělo, připomeňme si je:


Jiný den, jiná noc, možná i jiné období, ale postava zůstává stejná! Hledáte v tom nějaký systém? Tak okamžitě přestaňte - ve zveřejňování totiž žádný není! :D aneb jak se poprat, když místo plánovaných minimálně pěti, existují jen tři a navíc permanentně zapomínáte zveřejňovat. Snad mi to Janinka promine ♥ Máme tu pokračování části minulé!



párování: není v plánu

počet kapitol: těžko říct, odhadem min 10 (vznikly zatím čtyři, odkazy výše, teď bych ráda přidala další čtyři, tak uvidíme)
počet slov: netuším :D
rating: prozatím v plánu není
shrnutí: Známe je všichni. Či je tu někdo, kdo nikdy žádnou neměl? Ten pocit, když se uprostřed spánku z ničeho nic probudíte, studený pot na zádech, čele nebo zátylku… buď si příčinu pamatujete, nebo nikoli, ale vyděšený nepříjemný pocit zůstává. Máte chuť rozsvítit a spát s otevřenýma očima. Bojíte se znovu upadnout do snů… A přesně takové pocity budou zažívat i postavy ze světa HP. Co myslíte, čeho se která z nich nejvíc bojí? Co bude příčinou jejich probuzení se hrůzou? Bude někdo ušetřen?

zdroj obrázku klik

Vzpomínáte na minulý dílek? Měli jste si tipnout v kůži koho se Lucius probudil ve snu. To je ale divné spojení. Inu, přál si, aby ta noční můra skončila. Vážně a usilovně se pokoušel probudit. Štípal se, hodně pil… ano, napadlo ho, že když bude hodně pít, probere ho nutkání jít na toaletu. Jenže pití ve snu nutně neznamená… vy víte co. Jinak to funguje, pokud se vám chce ve skutečnosti. To se pak sen může přetrhnout, aby vám nepomohl, ale naopak zavařil!

Zpátky k Luciusovi. Stojí uprostřed pochybné místnosti, rozčilují ho všechny ty stařecké a divné vůně. Štípe se do ruky, aby se ujistil, že se mu to nezdá, totiž zdá a pak se štípe, aby se ujistil, že se ujistil… už se v tom začíná ztrácet. Zoufalstvím se mu chce křičet nebo se… víte, co muži potřebují, když jsou frustrovaní. No, nebudu to rozvádět do detailů, ale právě ho z myšlenek vytrhlo zaklepání.

“Ach, u Merlina, Albusi, tobě se vrátila svědivka?” zhrozí se ženský hlas nad jeho rudým předloktím. To od toho neustálého a usilovného štípání.

Lucius zvedl pohled. Totiž Albus zvedl, ale vše viděl Lucius. Je v tom trošku zmatek. Takže… Albus lomeno Lucius se právě dívá do očí za skly brýlí Minervy McGonagallové. Poslední ženy, o které by chtěl mít řekněme erotické fantazie, natož sny. Ona si tu stojí, zamyšleným pohledem hodnotí jeho ruku. Na hlavě má naražený jakýsi pofidérní čepec a oblečená je tak, že by to nevzrušilo ani statného osmdesátníka. Leda by měla v kapse mentolky! Lucius zatřese hlavou a hledá vhodná slova, kterými by ji vypoklonkoval pryč. Skutečně nestojí o společnost, a už vůbec ne od této obstarožní čarodějnické fuchtle!

“Jsem se… něco mě štíplo,” zavrčel nevrle. Jak jinak mohl také člověk… muž v jeho momentálním rozpoložení znít?

“Něco? Albusi, musíš vědět, co to bylo. Přece tu nepobíhá něco, co tě jen tak kouslo. Nesnědl si moc vřískavých preclíčků? Nemáchal ses v trpasličím výluhu? U mandragory, snad jsi zase neexperimentoval s bublajícím inkoustem!” přichází Minerva se stále horšími a horšími vysvětleními.

“Nic z toho. Prostě jsem šel spát a takhle jsem se z ničeho nic vzbudil,” zamumlá Lucius.

“Ale tohle není tvůj spací úbor,” sjede ho Minerva hodnotícím pohledem.


V Luciusovi je malá dušička. Jak může tahle kreatura vědět, v čem chodí bradavický ředitel spát? Mají snad spolu… jsou snad? Salazare, ty to vidíš a nedopustíš, abych byl něčemu takovému přítomen. Prosí v duchu. Skoro žadoní. I na kolena by si klekl, kdyby nebylo vyhnutí.

To be continued neboli až to napíšu, tak to bude pokračovat neb by si to další část zasloužilo, což?

2 komentáře:

  1. Tak to je hustý, takovéhle vysvětlení jsem opravdu nečekala! A ty vřískající preclíčky nemají chybu! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš a já si přitom říkala, že to musí prostě každý poznat, o koho jde! :D :D děkuju moooc ♥

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)