sobota 20. května 2023

Recenze - M. Sheridan: Travis


Další fešák jak věšák!

Hravá obálka a k tomu autorka, která když chce, tak umí velmi silné příběhy? Nemám důvod váhat ani nic dlouze okecávat. O to se postará anotace:

Travis Hale, náčelník policie idylického městečka Pelion, má všechno, o čem se mu kdy snilo. Ženy mu padají k nohám, je milujícím strýčkem synovců a neteře a rodina mu už z větší části odpustila dávnou zradu, jíž se dopustil na svém bratru Archerovi. Nyní řeší problém s jistým potížistou, jenž se přistěhoval do města i se sestrou – ženou, která může Travisovi obrátit život vzhůru nohama a kterou zaujal zdánlivě dokonalý Gage Buchanan. 

Haven Torresové lehl její svět popelem. Doslova. Nyní cestuje s bratrem po celé zemi a utíká před problémy, které je pronásledují. Doufá, že v městečku kdesi v Maine nalezne aspoň na léto klid, zvlášť když ji zaujme jistý muž jménem Gage, který by proti letnímu románku nic nenamítal, ne?

Po setkání s arogantním náčelníkem místní policie se však dozví, jaké problémy v městě působí její bratr, a rozhodne se, že nejlepší bude, když zase brzy zvednou kotvy. S Travisem se však nečekaně spřátelí a uzavřou spolu dohodu – ona mu pomůže potrápit svého bratra a on jí pomůže získat Gage. Jejich přátelství se však brzy zbarví vzájemnou přitažlivostí a Travis i Haven zjistí, že občas je potřeba vše ztratit, abyste získali přesně to, co hledáte.

Na úvod se nabízí dotaz, zda je pro čtení Travise nutné znát příběh z knihy Archerův hlas. Upřímně, ne bezpodmínečně. Riskujete jedinou věc, že si budete chtít mezery doplnit a zvědavost vám nedá spát. Za mě je Archerův hlas, který by se dal označit za první díl, o stupeň víc emotivnější a čtivější než dnešní Travis.

Buď ztratila Mia Sheridan své kouzlo, nebo jsem starší, náročnější a potřebuji větší dávku emocí, abych po dočtení odcházela od knihy dostatečně uspokojená. Travis ubíhá příjemně a jeho základní linka je na pomezí „from friends to lovers“ (z přátel milenci) a letmého náznaku milostného trojúhelníku.

Elmer Lunn nejspíš nepochopil, že je to pouze řečnická otázka, a tak s rukama v kapsách a s hlavou svěšenou vstal a přiznal: „Když se sem tam nudím, jdu do knihovny a vyměňuju knihám přebaly. Je to pro mě adrenalin.“

Hlavní hrdinové – Haven a Travis – nám nepravidelně střídají své pohledy a nejen, že to mezi nimi nezpochybnitelně jiskří, dočkáme se i pikantnější erotiky, kterou Mia Sheridan umí pojmout čtivě, nenuceně a bez zbytečných okolků či vulgarismů.

Na 320 stranách je rozehrána něžná romance, která se nikam nežene, příjemně plyne a ničím nešokuje. Udělá radost zejména, pokud jste unavení, chcete si s knihou zalézt pod deku, číst, relaxovat, nad ničím příliš nedumat a užívat si čtení bez nadmíry zádrhelů, slz a otazníků. Jsem rozhodně spokojená, i když vím, že bych to ráda o něco dramatičtější, protože autorka mě umí rozebrat tak, že přes slzy nevidím na řádky. Tak třeba příště!

Další knihy od Mii Sheridan: Ramsay (3,5*), Graysonův slib (5*), Stingerův pád (5*), Archerův hlas (5*), Sběratel přání (4*)

Vydání: 14. 12. 2022 (rok vydání originálu 2021)

Počet stran: 320

Překlad: Zuzana Ľalíková

Protože horlivě podporuji nakupování knih přímo u vydavatelů, tady máte odkaz na eshop Baronetu, kde můžete pořídit jak ebook, tak klasickou knihu za výhodnější cenu!


Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)